Окрім звичного рецепту солодких бельгійських вафель, існують і інші варіанти цієї страви. Наприклад, в електровафельниці можна приготувати повноцінний перекус на роботу чи дитині у школу. Розповідаємо, як зробити солоні бельгійські вафлі з ковбасою та сиром. Основою для тіста у цьому рецепті є кефір.
Інгредієнти: 250 мл кефіру, 150 г борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка розпушувача тіста, 0,5 ч. ложки солі, перець за смаком. Для начинки – 150 г твердого сиру та 200 г ковбаси.
Читайте також: Як приготувати смачні бельгійські вафлі без вафельниці: простий рецепт.
Приготування:
Вбиваємо в миску два яйця, додаємо сіль, перець і збиваємо віночком до однорідності. Потім вливаємо кефір і знову ретельно перемішуємо.
Наступний етап - додавання розпушувача тіста та борошна. Акуратно розмішуємо тісто для бельгійських вафель до однорідності, по можливості позбавляючись грудочок.
Залишаємо тісто на 15 хвилин, після чого вливаємо в нього олію.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці, нарізаємо ковбасу дрібним кубиком. Для таких вафель підійде будь-яка ковбаса, сосиски чи м'ясо на ваш смак.
Читайте також: Що таке мусака і як приготувати цю смачну страву з баклажанів: традиційний рецепт.
У миску засипаємо сир та ковбасу, перемішуємо, щоб маса була однорідною.
Електровафельницю заздалегідь розігріваємо, після чого злегка змащуємо форму олією. Потім акуратно накладаємо ложкою тісто для вафель.
Через 7-10 хв. вафлі можна перевірити на готовність. Якщо вони стали рум'яними та хрумкими, виймайте їх і сміливо вживайте в їжу з улюбленим соусом.
Раніше ми розповідали, як покращити смак магазинних пельменів.