Лайм

Смаком нагадують піцу: як приготувати солоні бельгійські вафлі з ковбасою та сиром

Спробуйте новий смак звичної страви

Окрім звичного рецепту солодких бельгійських вафель, існують і інші варіанти цієї страви. Наприклад, в електровафельниці можна приготувати повноцінний перекус на роботу чи дитині у школу. Розповідаємо, як зробити солоні бельгійські вафлі з ковбасою та сиром. Основою для тіста у цьому рецепті є кефір.

Інгредієнти: 250 мл кефіру, 150 г борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка розпушувача тіста, 0,5 ч. ложки солі, перець за смаком. Для начинки – 150 г твердого сиру та 200 г ковбаси.

Читайте також: Як приготувати смачні бельгійські вафлі без вафельниці: простий рецепт.

Фото: Getty Images

Приготування:

Вбиваємо в миску два яйця, додаємо сіль, перець і збиваємо віночком до однорідності. Потім вливаємо кефір і знову ретельно перемішуємо.

Наступний етап - додавання розпушувача тіста та борошна. Акуратно розмішуємо тісто для бельгійських вафель до однорідності, по можливості позбавляючись грудочок.

Залишаємо тісто на 15 хвилин, після чого вливаємо в нього олію.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці, нарізаємо ковбасу дрібним кубиком. Для таких вафель підійде будь-яка ковбаса, сосиски чи м'ясо на ваш смак.

Читайте також: Що таке мусака і як приготувати цю смачну страву з баклажанів: традиційний рецепт.

У миску засипаємо сир та ковбасу, перемішуємо, щоб маса була однорідною.

Електровафельницю заздалегідь розігріваємо, після чого злегка змащуємо форму олією. Потім акуратно накладаємо ложкою тісто для вафель.

Через 7-10 хв. вафлі можна перевірити на готовність. Якщо вони стали рум'яними та хрумкими, виймайте їх і сміливо вживайте в їжу з улюбленим соусом.

Раніше ми розповідали, як покращити смак магазинних пельменів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні