Лайм

Як смачно приготувати гливи: такий рецепт сподобається навіть тим, хто не любить ці гриби

Урізноманітніть своє меню на вихідних

Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" тобто збиранням грибів, які потім можна закрити на зиму, наприклад, у вигляді грибної ікри, замаринувати або ж приготувати. theLime підібрав простий рецепт глив у клярі, який сподобається навіть тим, хто не любить ці гриби.

Читайте також: Мінімум часу та інгредієнтів: як приготувати смачний грибний паштет із глив.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: гливи (200-300 г), яйце (1 шт.), борошно (140 г), молоко (150 мл), сметана (2 ст. л.), куркума (1 ч. л.), сіль, перець.

Приготування:

Гливи необхідно ретельно промити під проточною водою, а потім відокремити капелюшки. Викладаємо їх на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога.

Беремо пергаментний папір і викладаємо на нього кілька капелюшків, солимо, потім зверху накриваємо пергаментом і злегка відбиваємо спеціальним молотком для м'яса з двох боків.

Читайте також: Скільки варити опеньки та як смачно приготувати їх на зиму: рецепт вдалого маринаду.

Готуємо кляр: у глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо молоко, куркуму, сметану чи йогурту без смакових добавок, сіль та перець. Все перемішуємо до однорідності, потім висипаємо борошно. Знову перемішуємо вінчиком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Обмочуємо кожен гриб у кляр і викладаємо на сковороду. Обсмажуємо під закритою кришкою на слабкому вогні спочатку з одного боку, потім перевертаємо на інший.

Подаємо апетитні гливи до столу і насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Сирний суп із куркою та грибами – найкращий рецепт на обід: як його готувати.
  2. Як смачно приготувати хека з овочами: рецепт, який варто знати всім любителям риби.
  3. Рецепти салатів з морквою по-корейськи: смачні варіанти, які варто скуштувати хоч раз.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні