Лайм

Мінімум часу та інгредієнтів: як приготувати смачний грибний паштет із глив

Урізноманітнітніть своє меню

Багато господинь намагаються урізноманітнити меню своєї родини не лише традиційними стравами, а й ситними закусками. І якщо ви вже робили пряний паштет з кабачків або рибний паштет з плавленим сиром, цього разу приготуйте смачний грибний паштет з глив. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: гливи (300 г), яйця (2 шт.), цибуля (1-2 шт.), часник (2 зубчики), вершкове масло (100 г), рослинна олія, сіль, перець, спеції (чебрець, кмин, мускатний горіх тощо).

Фото: instagram.com/estheticfoods

Приготування:

Цибулю та часник промиваємо у проточній воді, подрібнюємо ножем.

Гливи промиваємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, і потім нарізаємо великими шматочками.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією і обсмажуємо на ній гриби та цибулю до готовності.

В самому кінці додаємо часник, спеції та сіль.

Яйця викладаємо у глибоку каструлю, заливаємо чистою водою та варимо після закипання 10 хвилин - вкруту. Потім заливаємо холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть. Очищаємо їх від шкаралупи.

Читайте також: Як приготувати хумус з нуту: простий рецепт і поради.

Поки гриби гарячі, додаємо вершкове масло, ретельно перемішуємо і даємо трохи охолонути. Тим часом нарізаємо варені яйця.

У чашу блендера викладаємо гриби та яйця, все ретельно перебиваємо – до однорідної легкої текстури. Паштет готовий.

Обсмажуємо скибочки хліба на сухій сковороді з обох боків, намазуємо на них паштет із глив, яйця та цибулі й подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні