Багато господинь намагаються урізноманітнити меню своєї родини не лише традиційними стравами, а й ситними закусками. І якщо ви вже робили пряний паштет з кабачків або рибний паштет з плавленим сиром, цього разу приготуйте смачний грибний паштет з глив. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: гливи (300 г), яйця (2 шт.), цибуля (1-2 шт.), часник (2 зубчики), вершкове масло (100 г), рослинна олія, сіль, перець, спеції (чебрець, кмин, мускатний горіх тощо).
Приготування:
Цибулю та часник промиваємо у проточній воді, подрібнюємо ножем.
Гливи промиваємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, і потім нарізаємо великими шматочками.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією і обсмажуємо на ній гриби та цибулю до готовності.
В самому кінці додаємо часник, спеції та сіль.
Яйця викладаємо у глибоку каструлю, заливаємо чистою водою та варимо після закипання 10 хвилин - вкруту. Потім заливаємо холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть. Очищаємо їх від шкаралупи.
Читайте також: Як приготувати хумус з нуту: простий рецепт і поради.
Поки гриби гарячі, додаємо вершкове масло, ретельно перемішуємо і даємо трохи охолонути. Тим часом нарізаємо варені яйця.
У чашу блендера викладаємо гриби та яйця, все ретельно перебиваємо – до однорідної легкої текстури. Паштет готовий.
Обсмажуємо скибочки хліба на сухій сковороді з обох боків, намазуємо на них паштет із глив, яйця та цибулі й подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати плавлений сир для бутербродів у домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний м'ясний паштет зі свинини з цибулею та морквою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.