Лайм

Як смачно приготувати хека з овочами: рецепт, який варто знати всім любителям риби

Урізноманітніть своє меню

Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з риби. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили ніжні рибні котлети в кунжутній паніровці, цього разу побалуйте близьких хеком з овочами. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Як приготувати ніжні рибні котлети з хека: простой рецепт.

Фото: instagram.com/man_darinka.food

Інгредієнти: хек свіжоморожений (2 тушки), помідор (1 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), болгарський перець (2 шт.), оливкова олія (30 мл), томатна паста (50 г), цукор (1 ст. л.), сіль (1 ч. л.), чорний перець (0,25 ч. л.), суміш італійських трав (0,25 ч. л.), свіжий кріп (2-3 гілочки).

Приготування:

Заздалегідь викладаємо рибу із морозильної камери, щоб вона розморозилася. Хека промиваємо, відрізаємо у кожної тушки хвіст та плавники. Видаляємо нутрощі та хребет, ріжемо філе на шматочки.

Цибулю і часник очищаємо від лушпиння, дрібно ріжемо.

Сковороду розігріваємо з олією, викладаємо на неї цибулю та часник. Помішуючи, обсмажуємо їх на повільному вогні, щоб овочі набули золотистого відтінку.

Болгарський перець (краще використовувати овочі різних відтінків) очищаємо від насіння та білих прожилок, крупно нарізаємо. Помідор споліскуємо у проточній воді, ріжемо на великі шматочки.

Додаємо подрібнені овочі в сковороду, перемішуємо. Продовжуємо пасерувати інгредієнти для томатного соусу на повільному вогні до м'якості овочів.

Читайте також: Як зробити швидкі "рибні" котлети із крабових паличок: простий рецепт.

Потім додаємо томатну пасту, цукор, сіль та мелені спеції до смаку.

Потім вливаємо в сковороду 300 мл гарячої води. Можна використовувати овочевий бульйон. Доводимо томатний соус до кипіння.

Викладаємо філе хека в киплячий томатний соус. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо білу рибу в овочевому соусі 20 хвилин на слабкому вогні.

Кріп промиваємо, викладаємо на паперові рушники, а потім подрібнюємо.

Додаємо зелень у сковороду, перемішуємо та подаємо страву до столу.

Ідеально така страва поєднується з картопляним пюре або з рисом.

Фото: instagram.com/man_darinka.food

Цікаві новини для вас:

  1. Смаком нагадують піцу: як приготувати солоні бельгійські вафлі з ковбасою та сиром.
  2. Зберігається в холодильнику місяць: рецепт салату "Осінній" з маринованої капусти.
  3. Як приготувати соковиті вафлі бризоль із курячим фаршем: ця закуска стала справжнім хітом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами