Якщо у вашій родині є традиція їсти перші страви на обід, подайте на стіл сирний суп. Рецепт цієї страви не займе у вас багато часу, а додаткові інгредієнти, такі як курка і гриби, зроблять суп ситним та ароматним.
Інгредієнти: куряче філе (2 шт.), печериці (350 г), картопля (5 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), плавлений сир (2 шт.), вода (3 л ), олія, вершкове масло, сіль, перець.
Читайте також: Який інгредієнт додають у грибний суп: відповідь вас здивує.
Приготування:
Куряче філе відваріть до готовності та наріжте на невеликі шматочки. Бульйон не виливайте.
Гриби промийте та наріжте пластинками. Обсмажте на сухій сковороді. Як тільки рідина з печериць випарується, додайте шматочок вершкового масла і влийте олію.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте, додайте до грибів. Смажте 5 хвилин.
Читайте також: Швидка страва на обід: як приготувати смачний суп з пельменями.
Очищену моркву натріть на тертці і додайте в сковороду. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
У гарячий бульйон, у якому варилася курка, додайте нарізану кубиками картоплю. Варіть 25 хвилин.
Далі в каструлю перекладіть засмажку, м'ясо, додайте сіль, перець та плавлений сир. Варіть до повного розчинення сиру. Сирний суп з грибами та куркою вимкніть, дайте настоятися 10 хвилин і подавайте до столу.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Дізнайтеся, як готують грибну юшку в Карпатах: гуцульський рецепт, який варто скуштувати.