Лайм

"Пташине молоко" - один із найсмачніших тортів без випікання: як його приготувати

Смачний десерт без зайвого клопоту

Торт без випікання – чудовий спосіб приготувати смачний десерт, не маючи спеціальних навичок. Якщо ви вже пробували робити лінивий тірамісу, додайте в свою кулінарну скарбничку ще один рецепт - торт "Пташине молоко" з шоколадом.

Інгредієнти для шоколадного суфле: яєчні білки (4 шт.), цукор (270 г), вода (100 мл), вершкове масло (110 г), молочний шоколад (80 г), желатин (16 г), вода (80 мл), готовий шоколадний бісквіт.

Інгредієнти для шоколадної глазурі: молочний шоколад (85 г) жирні вершки 33-36% (65 мл).

Читайте також: Чизкейк без випічки: як приготувати десерт з печивом і кисломолочним сиром.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Для суфле розм'якшене вершкове масло збийте міксером протягом трьох хвилин. Додайте в масу розтоплений шоколад кімнатної температури. Перемішайте та відставте убік.

В окремій ємності збийте білки зі щіпкою солі до стійкої маси. Окремо зваріть сироп. У каструльку або сотейник висипте цукор та 100 мл води. Варіть до температури 117 градусів. Сироп має буди ледь карамельного кольору. Гарячий сироп влийте в білкову масу і знову збийте до пишноти.

Желатин розчиніть у 80 мл води, остудіть до кімнатної температури та влийте у меренгу. Збивайте масу ще 10 хвилин.

Наприкінці до білків додайте шоколадно-масляну суміш. Вводьте поступово, по 1 чайній ложці.

У форму для торта викладіть бісквітний корж, просочений сиропом (70 мл води + 20 г цукру). Зверху вилийте шоколадне суфле. Поставте торт у холодильник для повного застигання суфле.

Тим часом зваріть шоколадну глазур. Вершки добре нагрійте, але не кип'ятіть. Додайте шоколад і перемішайте вінчиком до однорідності. Остудіть до кімнатної температури та полийте застиглий торт. Знову поставте в холодильник приблизно на 1,5 години.

Читайте також: Не треба пекти коржі: рецепт торта Спартак на сковороді.

Якщо хочете шоколадний бісквіт приготувати самостійно, тоді ось вам простий рецепт.

Інгредієнти: яйця (3шт.), цукор (90 г), борошно (25 г), какао (25 г), крохмаль (15 г), розпушувач (3 г).

Приготування:

Яйця збийте з цукром до пишної маси. Додайте просіяне борошно, крохмаль, какао та розпушувач. Перемішайте лопаткою або ручним вінчиком до однорідності. Перелийте тісто у форму, застелену пергаментом. Випікайте 25-30 хвилин при 180 градусах. Дайте бісквіту охолонути і сховайте під харчову плівку.

Переглянути цей допис до Instagram


Дізнайтеся, що приготувати з желатином замість "Битого скла": рецепт баварського десерту.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні