Лайм

Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати

Зробити його простіше простого

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати густий домашній майонез або соус песто, цього разу приготуйте бешамель. theLime вирішив докладніше розповісти вам про нього і поділитися простим рецептом.

Бешамель – базовий соус на основі ру (термічно оброблена суміш борошна та жиру, використовується як загусник) та молока. Використовується як соус для багатьох страв європейської кухні, а також основи для різних соусів. Застосовується, зокрема, при приготуванні суфле та лазаньї.

Читайте також: Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецепти.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: молоко (500 мл), вершкове масло (20 г), пшеничне борошно (20 г), сіль (5 г), мускатний горіх (1 г), тертий пармезан (10 г).

Приготування:

Борошно для цього білого соусу необхідно взяти найвищого ґатунку. Просіюємо його через сито.

Ставимо на плиту невеликий сотейник та підігріваємо молоко – доводимо його майже до кипіння.

Висипаємо борошно в інший сотейник, ставимо його на плиту, на середній вогонь. Підігріваємо борошно і перемішуємо вінчиком.

У прогріте борошно додаємо 20 г вершкового масла і продовжуємо перемішувати вінчиком. Не варто переживати, якщо спочатку будуть грудочки і борошно з маслом перетворяться на однорідну масу (професійні кулінари називають її ру).

Читайте також: Чим заправити салат: рецепт смачного соусу, який схожий на домашній майонез.

Потім до цієї маси вливаємо гаряче, але не кипляче молоко - невеликими порціями, продовжуючи перемішувати вінчиком. Доводимо до необхідної консистенції, додаємо мускатний горіх, натертий на терці пармезан і сіль.

Бешамель можна додати у звичайні макарони, і тоді ця страва заграє новими фарбами. Або приготувати з цим французьким соусом лазанью.

Цікаві новини для вас:

  1. Бандуряники – це деруни, запечені з грибами та сиром: як приготувати давню українську страву.
  2. Маринований перець з медом – улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.
  3. Яблучний оцет – корисна та популярна приправа: як його приготувати і вживати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину