Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати густий домашній майонез або соус песто, цього разу приготуйте бешамель. theLime вирішив докладніше розповісти вам про нього і поділитися простим рецептом.
Бешамель – базовий соус на основі ру (термічно оброблена суміш борошна та жиру, використовується як загусник) та молока. Використовується як соус для багатьох страв європейської кухні, а також основи для різних соусів. Застосовується, зокрема, при приготуванні суфле та лазаньї.
Читайте також: Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецепти.
Інгредієнти: молоко (500 мл), вершкове масло (20 г), пшеничне борошно (20 г), сіль (5 г), мускатний горіх (1 г), тертий пармезан (10 г).
Приготування:
Борошно для цього білого соусу необхідно взяти найвищого ґатунку. Просіюємо його через сито.
Ставимо на плиту невеликий сотейник та підігріваємо молоко – доводимо його майже до кипіння.
Висипаємо борошно в інший сотейник, ставимо його на плиту, на середній вогонь. Підігріваємо борошно і перемішуємо вінчиком.
У прогріте борошно додаємо 20 г вершкового масла і продовжуємо перемішувати вінчиком. Не варто переживати, якщо спочатку будуть грудочки і борошно з маслом перетворяться на однорідну масу (професійні кулінари називають її ру).
Читайте також: Чим заправити салат: рецепт смачного соусу, який схожий на домашній майонез.
Потім до цієї маси вливаємо гаряче, але не кипляче молоко - невеликими порціями, продовжуючи перемішувати вінчиком. Доводимо до необхідної консистенції, додаємо мускатний горіх, натертий на терці пармезан і сіль.
Бешамель можна додати у звичайні макарони, і тоді ця страва заграє новими фарбами. Або приготувати з цим французьким соусом лазанью.
- Раніше ми розповіли, як приготувати на зиму сацебелі з томатів та слив.
- Читайте також на theLime, як зробити кетчуп з кабачків.
Цікаві новини для вас:
- Бандуряники – це деруни, запечені з грибами та сиром: як приготувати давню українську страву.
- Маринований перець з медом – улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.
- Яблучний оцет – корисна та популярна приправа: як його приготувати і вживати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.