Лайм

Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати

Зробити його простіше простого

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати густий домашній майонез або соус песто, цього разу приготуйте бешамель. theLime вирішив докладніше розповісти вам про нього і поділитися простим рецептом.

Бешамель – базовий соус на основі ру (термічно оброблена суміш борошна та жиру, використовується як загусник) та молока. Використовується як соус для багатьох страв європейської кухні, а також основи для різних соусів. Застосовується, зокрема, при приготуванні суфле та лазаньї.

Читайте також: Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецепти.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: молоко (500 мл), вершкове масло (20 г), пшеничне борошно (20 г), сіль (5 г), мускатний горіх (1 г), тертий пармезан (10 г).

Приготування:

Борошно для цього білого соусу необхідно взяти найвищого ґатунку. Просіюємо його через сито.

Ставимо на плиту невеликий сотейник та підігріваємо молоко – доводимо його майже до кипіння.

Висипаємо борошно в інший сотейник, ставимо його на плиту, на середній вогонь. Підігріваємо борошно і перемішуємо вінчиком.

У прогріте борошно додаємо 20 г вершкового масла і продовжуємо перемішувати вінчиком. Не варто переживати, якщо спочатку будуть грудочки і борошно з маслом перетворяться на однорідну масу (професійні кулінари називають її ру).

Читайте також: Чим заправити салат: рецепт смачного соусу, який схожий на домашній майонез.

Потім до цієї маси вливаємо гаряче, але не кипляче молоко - невеликими порціями, продовжуючи перемішувати вінчиком. Доводимо до необхідної консистенції, додаємо мускатний горіх, натертий на терці пармезан і сіль.

Бешамель можна додати у звичайні макарони, і тоді ця страва заграє новими фарбами. Або приготувати з цим французьким соусом лазанью.

Цікаві новини для вас:

  1. Бандуряники – це деруни, запечені з грибами та сиром: як приготувати давню українську страву.
  2. Маринований перець з медом – улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.
  3. Яблучний оцет – корисна та популярна приправа: як його приготувати і вживати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні