Лайм

Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт

Порадуйте свою сім'ю на обід чи вечерю

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І кожна з них має улюблений рецепт млинців: хтось робить шоколадні з какао, хтось – з сиром і кропом, а інші – бендерики з фаршем. theLime підібрав простий рецепт із соковитою начинкою з курки.

Детальною інструкцією, як приготувати такі млинці, поділилися на youtube-каналі Смаколик.юа, підписники якого вже встигли приготувати страву і залишилися в захваті.

Читайте також: "Три склянки" - найпопулярніший рецепт млинців: як їх приготувати.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для млинців: цукор (2 ст. л.), яйця (4 шт.), сіль (щіпка), крохмаль (2 ст. л.), олія (4 ст. л.), молоко (0,5 л), окріп (0,25 л), борошно (0,5 л).

Інгредієнти для начинки: куряча чверть (2 шт.), цибуля (1 шт.), печериці (400 г), сіль, перець, зелень.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо цукор, додаємо яйця та сіль. Перемішуємо вінчиком до однорідності.

Потім в яєчну суміш вливаємо олію без запаху, холодне молоко, додаємо крохмаль. Знову перемішуємо вінчиком.

Постійно помішуючи вінчиком, вводимо окріп. В самому кінці додаємо просіяне через сито борошно, перемішуємо вінчиком або перебиваємо занурювальним блендером - щоб точно не залишилося грудочок. Залишаємо тісто "відпочити" приблизно на 20 хвилин.

Читайте також: Як приготувати пишні панкейки: помилки в рецептурі, яких часто припускаються.

Добре розігріваємо сковороду з олією, виливаємо на неї перший половник. Розподіляємо тісто так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Випікаємо ще близько 1-2 хвилин і знімаємо зі сковороди, за бажанням змащуємо вершковим маслом. Проробляємо те саме до тих пір, поки не закінчиться тісто.

Для начинки очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, розігріваємо сковороду і смажимо її на ній. Потім додаємо нарізані печериці, смажимо до готовності, періодично помішуючи.

Курячі чверті заздалегідь відварюємо у підсоленій воді, потім відокремлюємо м'ясо від кісток. М'ясо перебиваємо блендером. Також подрібнюємо підсмажені гриби із цибулею. Змішуємо куряче м'ясо та печериці, солимо, перчимо, за бажанням додаємо нарізану зелень кропу, а також холодний бульйон.

На кожен млинець накладаємо 1 ст. л. м'ясної начинки та скручуємо його. Робимо те саме з іншими.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати ніжний яблучний пляцок замість шарлотки: рецепт з Галичини.
  2. Буде готова за 5 годин: рецепт швидкої маринованої капусти з буряком.
  3. Запіканка з цвітної капусти – швидка страва на кожен день: як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні