Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І кожна з них має улюблений рецепт млинців: хтось робить шоколадні з какао, хтось – з сиром і кропом, а інші – бендерики з фаршем. theLime підібрав простий рецепт із соковитою начинкою з курки.

Детальною інструкцією, як приготувати такі млинці, поділилися на youtube-каналі Смаколик.юа, підписники якого вже встигли приготувати страву і залишилися в захваті.

Читайте також: "Три склянки" - найпопулярніший рецепт млинців: як їх приготувати.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для млинців: цукор (2 ст. л.), яйця (4 шт.), сіль (щіпка), крохмаль (2 ст. л.), олія (4 ст. л.), молоко (0,5 л), окріп (0,25 л), борошно (0,5 л).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти для начинки: куряча чверть (2 шт.), цибуля (1 шт.), печериці (400 г), сіль, перець, зелень.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо цукор, додаємо яйця та сіль. Перемішуємо вінчиком до однорідності.

Потім в яєчну суміш вливаємо олію без запаху, холодне молоко, додаємо крохмаль. Знову перемішуємо вінчиком.

Постійно помішуючи вінчиком, вводимо окріп. В самому кінці додаємо просіяне через сито борошно, перемішуємо вінчиком або перебиваємо занурювальним блендером - щоб точно не залишилося грудочок. Залишаємо тісто "відпочити" приблизно на 20 хвилин.

Читайте також: Як приготувати пишні панкейки: помилки в рецептурі, яких часто припускаються.

Добре розігріваємо сковороду з олією, виливаємо на неї перший половник. Розподіляємо тісто так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Випікаємо ще близько 1-2 хвилин і знімаємо зі сковороди, за бажанням змащуємо вершковим маслом. Проробляємо те саме до тих пір, поки не закінчиться тісто.

Для начинки очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, розігріваємо сковороду і смажимо її на ній. Потім додаємо нарізані печериці, смажимо до готовності, періодично помішуючи.

Курячі чверті заздалегідь відварюємо у підсоленій воді, потім відокремлюємо м'ясо від кісток. М'ясо перебиваємо блендером. Також подрібнюємо підсмажені гриби із цибулею. Змішуємо куряче м'ясо та печериці, солимо, перчимо, за бажанням додаємо нарізану зелень кропу, а також холодний бульйон.

На кожен млинець накладаємо 1 ст. л. м'ясної начинки та скручуємо його. Робимо те саме з іншими.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати ніжний яблучний пляцок замість шарлотки: рецепт з Галичини.
  2. Буде готова за 5 годин: рецепт швидкої маринованої капусти з буряком.
  3. Запіканка з цвітної капусти – швидка страва на кожен день: як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.