У холодну пору року немає такого розмаїття овочів за доступними цінами, щоб балувати себе та свою сім'ю салатами. Однак із сезонних продуктів також можна приготувати смачні та корисні закуски, наприклад, салат вінегрет або варіанти з морквою по-корейськи. theLime підібрав також простий рецепт маринованої капусти з буряком, яку ще називають "пелюсткою".
Читайте також: Як приготувати капусту на зиму: простий рецепт в томатному соусі.
Інгредієнти: капуста (1 шт.), буряк (3 шт.), морква (3 шт.), часник (3 зубчики), гострий перець (1 шт.), вода (400 мл), рослинна олія (100 мл), оцет (60 мл), сіль (1 ст. л. з гіркою), цукор (2 ст. л.).
Щоб замаринувати капусту, знадобиться глибока ємність з кришкою.
Приготування:
Всі овочі промиваємо у проточній воді, моркву та цибулю очищаємо.
Капусту нарізаємо на невеликі квадрати, моркву натираємо на терці, цибулю нарізаємо кубиками. Все складаємо у глибоку миску, каструлю чи банку, ретельно перемішуємо.
Читайте також: Класичний рецепт ніколи не підведе: як приготувати квашену капусту на зиму.
Готуємо маринад: воду для цього потрібно закип'ятити та охолодити до теплого стану. До неї додаємо сіль, цукор, олію, оцет, нарізаний часник і гострий перець. Все перемішуємо, щоб розчинилися цукор та сіль. Заливаємо капусту маринадом, перемішуємо. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в холодильник - приблизно на 5 годин. Протягом цього часу капусту потрібно перемішати двічі.
Потім можна подавати апетитну закуску на стіл.
- Раніше ми розповіли, як приготувати квашене капустяне листя на зиму.
- Читайте також на theLime, як зробити крижавки - квашену капусту з буряком, яку ще називають "пелюсткою".
Цікаві новини для вас:
- Запіканка з цвітної капусти – швидка страва на кожен день: як її приготувати.
- Ніжні курячі котлети з грибами – дієтична страва на вечерю: як їх приготувати.
- Як готувати кутю: рецепт для тих, хто відзначатиме Різдво за новим церковним календарем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.