Існує багато страв з картоплі, якими можна урізноманітнити повсякденне чи святкове меню. Раніше ми ділилися рецептом смачного картопляного салату, який можна приготувати замість гарніру, а тепер розповідаємо, як запікати в духовці картоплю з салом. Така страва на шпажках стане чудовою закускою для гостей або повноцінною вечерею для всієї родини.
Читайте також: Що приготувати з буряка: рецепти смачних закусок для повсякденного та святкового меню.
Інгредієнти: картопля середнього розміру, сало, шпондер або грудинка, спеції для картоплі - сіль, перець, олія, копчена паприка, сухий часник. Для соусу: сметана, свіжий часник, сіль, копчена паприка, зелень.
Приготування:
Ретельно миємо картоплю в проточній воді, кладемо в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом 10 хвилин. Виймаємо з води та залишаємо охолоджуватися.
Коли картопля охолоне, нарізаємо її кільцями, приправляємо спеціями, солимо і змащуємо олією. Сало чи шпондер нарізаємо шматочками бажаної товщини. Потім нанизуємо на шпажки картоплю та сало по черзі.
Читайте також: Гратен - популярна страва з картоплі: як її приготувати з доступних інгредієнтів.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Деко застилаємо пергаментом, викладаємо на нього картоплю і ставимо запікатися на 25-30 хвилин.
Поки картопля із салом готується у духовці, робимо сметанний соус. Пару зубчиків свіжого часнику чистимо і пропускаємо через прес, додаємо в сметану, приправляємо сіллю та копченою паприкою, після чого добре перемішуємо.
Перед подачею страву можна посипати зеленню, або ж додати зелень прямо до сметанного соусу.
Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні коржики з сирною начинкою.
Цікаві новини для вас:
Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт.
Як приготувати ніжний яблучний пиріг замість шарлотки: рецепт з Галичини.
Ніжні курячі котлети з грибами – дієтична страва на вечерю: як їх приготувати.