Лайм

Картоплю з салом можна запекти на шпажках у духовці: рецепт смачної закуски

Швидка страва з картоплі підійде для повсякденного та святкового меню

Існує багато страв з картоплі, якими можна урізноманітнити повсякденне чи святкове меню. Раніше ми ділилися рецептом смачного картопляного салату, який можна приготувати замість гарніру, а тепер розповідаємо, як запікати в духовці картоплю з салом. Така страва на шпажках стане чудовою закускою для гостей або повноцінною вечерею для всієї родини.

Читайте також: Що приготувати з буряка: рецепти смачних закусок для повсякденного та святкового меню.

Інгредієнти: картопля середнього розміру, сало, шпондер або грудинка, спеції для картоплі - сіль, перець, олія, копчена паприка, сухий часник. Для соусу: сметана, свіжий часник, сіль, копчена паприка, зелень.

Приготування:

Ретельно миємо картоплю в проточній воді, кладемо в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом 10 хвилин. Виймаємо з води та залишаємо охолоджуватися.

Коли картопля охолоне, нарізаємо її кільцями, приправляємо спеціями, солимо і змащуємо олією. Сало чи шпондер нарізаємо шматочками бажаної товщини. Потім нанизуємо на шпажки картоплю та сало по черзі.

Читайте також: Гратен - популярна страва з картоплі: як її приготувати з доступних інгредієнтів.

Духовку розігріваємо до 190 градусів. Деко застилаємо пергаментом, викладаємо на нього картоплю і ставимо запікатися на 25-30 хвилин.

Поки картопля із салом готується у духовці, робимо сметанний соус. Пару зубчиків свіжого часнику чистимо і пропускаємо через прес, додаємо в сметану, приправляємо сіллю та копченою паприкою, після чого добре перемішуємо.

Перед подачею страву можна посипати зеленню, або ж додати зелень прямо до сметанного соусу.

Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні коржики з сирною начинкою.

Цікаві новини для вас:

Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт.

Як приготувати ніжний яблучний пиріг замість шарлотки: рецепт з Галичини.

Ніжні курячі котлети з грибами – дієтична страва на вечерю: як їх приготувати.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї