Лайм

Що приготувати замість звичайного гарніру до м'яса: рецепт смачного картопляного салату

Здивуйте своїх близьких

Існує величезна кількість страв із картоплі, які ще не набридли українським родинам. І якщо ви вже робили хрустку і ароматну картоплю по-селянськи або картоплю по-французьки, цього разу приготуйте з неї оригінальний салат, який замінить гарнір до м'ясних страв. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Що приготувати з буряка: рецепти смачних закусок для повсякденного та святкового меню.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: картопля (1 кг), капуста (400-500 г), сіль, яблучний оцет (2 ст. л.), рослинна олія (1-2 ст. л.), цибуля (1 шт.), мариновані огірки (5 шт.).

Інгредієнти для соусу: рослинна олія (200 г), молоко (100 г), сіль (1 ч. л.), чорний перець (0,5 ч. л.), гірчиця (2 ст. л.).

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо і викладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і відварюємо в шкірці ("в мундирі") приблизно 20-30 хвилин - до готовності.

Капусту нарізаємо досить дрібно, викладаємо в глибоку ємність, додаємо сіль і мнемо руками, щоб вона пустила сік. Додаємо в неї яблучний оцет, цукор і трохи олії.

Читайте також: Рецепти салатів з морквою по-корейськи: смачні варіанти, які варто скуштувати хоч раз.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо, додаючи 1 ч. л. цукру.

Мариновані огірки подрібнюємо ножем.

Для приготування соусу в чашу блендера наливаємо олію та молоко кімнатної температури. Збиваємо, потім додаємо сіль, перець та гірчицю в зернах, знову взбиваємо.

Зварену картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо середнім кубиком. Викладаємо її та інші інгредієнти в салатник і заправляємо соусом.

Подаємо до столу ситний картопляний салат до будь-якої м'ясної страви.

Цікаві новини для вас:

  1. Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт.
  2. Як захистити відкриті банки з консервацією від плісняви: спосіб досвідчених господинь.
  3. Як приготувати ніжний яблучний пляцок замість шарлотки: рецепт з Галичини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні