Лайм

Які зачіски додають жінкам віку: стилісти не радять робити їх після 50 років

Врахуйте поради професіоналів

Щоб виглядати свіжою і доглянутою, жінці зовсім не обов'язково вдаватися до омолоджуючих процедур. Досить знати, що підходить саме їй, а яких помилок у стилі слід уникати.

З віком зовнішність змінюється, і та зачіска, до якої ви звикли з молодих років, може виглядати не дуже вдало. Стилісти розповіли виданню Prevention, які стрижки та зачіски найбільше старять жінок після 50 років.

Читайте також: Експерт назвала помилки у макіяжі, які візуально старять жінку.

Фото: Getty Images

Забагато лаку для волосся

"Жорстке, нерухоме волосся виглядає неприродним - воно зістарить будь-кого, - каже перукар із Лос-Анджелеса Чарльз Дужик. - Відсутність руху здається неживою, такого не зустрінеш у молодому волоссі".

Стиліст рекомендує обмежити використання лаку для волосся, щоб зберегти природний рух ваших пасм. Три швидких розпилення на корені (по одному з кожного боку голови і один спереду) будуть чудово тримати зачіску - якщо ви вважаєте, що вам взагалі потрібна фіксація.

Пряме волосся

Перукар із Лос-Анджелеса Девід Гарднер каже, що пряме "як дошка" волосся однієї довжини підкреслює те, наскільки сухим і млявим воно стає після багатьох років фарбування і термічної обробки.

Щоб покращити зовнішній вигляд, вам потрібно обрамити обличчя пасмами. Це можна зробити за допомогою градуйованої стрижки, а також за допомогою укладки. Розділіть волосся на три окремі частини перед сушінням феном – низ, середина та верх. Використовуйте круглу щітку, щоб пасма були укладені так, ніби підстрижені шарами.

Читайте також: Балаяж не виходить із трендів: які зачіски будуть модними у 2024 році.

Прямий проділ

З віком гравітація може "опустити" лице, і зачіска на прямий проділ приверне до цього увагу і посилить ефект. Стилісти радять розділити волосся трохи далі від звичної центральної частини голови. Це допоможе додати об'єму зачісці, адже волосся не звикло падати в цьому напрямку. Якщо ваше волосся відмовляється залишатися на місці, заколіть його за вухом, поки воно не вляжеться.

Фото: Getty Images

Пучок

Гладкий пучок на потилиці, особливо якщо волосся тонке, може зробити обличчя візуально більшим. Відсутність пасм, що обрамляють лице, привертатиме увагу до кожної зморшки. Стилісти радять любителькам цієї зачіски злегка пом'якшити образ, щоб добитися приємного і безтурботного ефекту. Тонким кінцем гребінця витягніть кілька коротших пасм навколо лінії росту волосся, щоб пом'якшити образ.

Начоси

Начоси на волоссі виглядають застарілими, тому й старять своїх власниць. Щоб зробити волосся більш об'ємним, під час сушіння феном використовуйте круглу щітку і піднімайте волосся біля коріння від маківки до кінчиків. Відразу після сушіння можна обернути пасма волосся навколо великих бігуді на липучці, щоб зафіксувати гладкий і пружний ефект.

Тим часом стрижка Вікторії Бекхем із 1990-х стала трендом у 2023 році.

Цікаві новини для вас:

Візажистка порадила, як не треба фарбуватися жінкам, щоб не додавати собі віку.

Експерти назвали найгірші помилки, яких жінки допускають під час домашнього фарбування волосся.

Ідеї стильного зимового манікюру на короткі нігті: які кольори вибрати у 2023-2024 році.

Новини партнерів

Читайте також

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень

З Вербною неділею: красиві і душевні привітання зі святом своїми словами

Як красиво своїми совами привітати близьких із Вербною неділею 28 квітня – привітання зі святом у прозі