Новорічні салати мають найбільшу популярність на святковому столі. Їх готують із всілякими овочами, додаючи м'ясо курки, крабові палички, тунець, оселедець та іншу рибу. Раніше ми розповідали, як приготувати "Шубу" по-новому, а тепер поділимося рецептом салату з сьомгою, який готується шарами.
Інгредієнти: слабосолона сьомга або лосось (300 г), варені яйця (3 шт.), плавлені сирки (4 шт.), свіжий огірок (1 шт.), авокадо (1-2 шт.), майонез (100-130 г) ), сіль, перець, кунжут (чорний та білий).
Читайте також: "Курочка під кайфом" – новорічний салат, який став хітом в Instagram: рецепт до свята.
Приготування :
На першому етапі підготуйте усі інгредієнти для салату. Плавлені сирки натріть на великій тертці. Якщо сирки дуже м'які, покладіть їх у морозилку на кілька хвилин. Варені яйця подрібніть таким же способом.
Огірок середнього розміру ретельно промийте під проточною водою, наріжте тонкою соломкою і промокніть паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу.
Авокадо розріжте навпіл, приберіть кісточку, дістаньте м'якоть ложкою і наріжте її невеликим кубиком. Червону рибу наріжте такими ж шматочками.
Читайте також: Нетрадиційний салат олів'є: як приготувати його по-новому з тунцем і без майонезу.
Далі сформуйте салат, використовуючи кулінарне кільце. На дно плоскої тарілки викладіть половину плавленого сиру та зробіть майонезну сітку. Щоб майонезний шар не був надто товстим, використовуйте кондитерський мішок або звичайний пакет із маленькою дірочкою.
Другий шар – огірок, майонез. Третій – яйця, сіль, перець, майонез. Четвертий – червона риба. П'ятий – авокадо, сіль, перець, майонез. Шостий – плавлені сирки, майонез. Сьомий шар – сьомга (лосось).
Акуратно зніміть кільце і прикрасьте салат з червоною рибою двома видами кунжуту.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтесь також, як приготувати салат з куркою "Різдвяний вінок" - оригінальна страва на святковий стіл.