Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад сирний суп. Його готують з м'ясом або роблять повністю овочевим, але консистенція супу завжди кремова і вершкова. Раніше ми розповідали, як приготувати сирний суп з куркою і грибами, а тепер поділимося рецептом не менш смачної та ситної варіації – сирний суп з фрикадельками.
Інгредієнти на 2 л супу: вода (1-1,5 л), картопля (4-5 шт.), зелений горошок (150 г), цибуля (1/2 шт.), середня морква (1 шт.), часник (2-3 зубчики), плавлений сир (100 г).
Інгредієнти для фрикадельок: м'ясний фарш (100 г), цибуля (1/2 шт.), часник (1 зубчик), паприка, панірувальні сухарі (1 ст.л.), сіль, перець, зелень, олія.
Читайте також: Смачна та проста страва на обід: як варити капустняк зі свіжої капусти.
Приготування:
Для фрикадельок з'єднайте фарш, подрібнені цибулю і часник, панірувальні сухарі, сіль, перець і паприку. Добре перемішайте та сформуйте за допомогою чайної ложки фрикадельки середнього розміру.
Далі зробіть засмажку для супу. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистості. Додайте натерту на дрібній тертці моркву, смажте ще кілька хвилин.
Читайте також: Як приготувати гороховий суп з плавленим сиром: простий рецепт.
У каструлю з окропом додайте крупно нарізану моркву, свіжий горошок і всі фрикадельки. Варіть близько 15 хвилин. Потім всипте нарізану картоплю, засмажку, плавлений сир і варіть до готовності картоплі.
В кінці додайте інші спеції: гілочку свіжого кропу, перець горошком, лавровий лист. Накрийте кришкою та зніміть з вогню. Дайте настоятися супу кілька хвилин і подавайте на стіл.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтеся також, як приготувати сирний крем-суп з грінками та зеленню.