Лайм

Швидка страва на обід: як приготувати простий сирний пиріг з лавашем

Час випікання - 15-20 хвилин

Рецептів на основі лаваша можна знайти безліч. Раніше ми ділилися варіантами начинки, а також розповідали, як зробити закусочний рулет з куркою та сиром. Цього разу мова піде про ніжний сирний пиріг в лаваші. Як його приготувати вдома та які компоненти для цього знадобляться - знайдете нижче на сторінці.

Читайте також: Рецепт сирного супу з фрикадельками - простої страви, яка зробить обід особливим.

Фото: instagram.com/polli_cooking

Інгредієнти: лаваш, 250 г йогурту/кефіру, 1 яйце, кріп/петрушка/зелена цибуля, сіль, 150 г кисломолочного сиру, 150 г моцарели/сулугуні, кунжут.

Приготування: в ємності з'єднуємо йогурт, яйце, сіль та зелень. Все ретельно перемішуємо. В окремій мисці змішуємо кисломолочний сир з моцарелою, теж все добре перемішуємо.

Лаваш нарізаємо на 5-6 рівних шматочків під розмір вашої форми. Далі кожен шматочок лаваша зануруємо в наші рідкі інгредієнти, викладаємо виріб в форму, зверху посипаємо сиром. Таким чином робимо з кожним шаром до тих пір, поки не закінчаться лаваш та начинка. Останній шар посипаємо кунжутом.

Читайте на тему: Рецепт салату з чорносливом і куркою, який першим зникне з вашого святкового столу.

Пиріг відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Час приготування - 15-20 хвилин. Коли вказаний час минув, дістаємо страву, даємо їй кілька хвилин охолонути, після чого насолоджуємося ніжним смаком.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Смачні рецепти | Фудблог (@polli_cooking)

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги