Лайм

Що робити з рослиною, яка замерзла на підвіконні: прості способи врятувати квітку

Візьміть собі на замітку

Щоб створити вдома по-справжньому затишну атмосферу, достатньо продумати деталі інтер'єру, а також поставити кілька вазонів із кімнатними квітами. І якщо ви вже знаєте, чому в'януть орхідеї, візьміть собі на замітку, що робити з рослиною, яка замерзла на підвіконні. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Читайте також: Топ-5 кімнатних рослин, які допоможуть зволожити та очистити повітря у квартирі.

Фото: pixabay.com

Як врятувати квітку, яка замерзла біля вікна?

Не слід відразу ж викидати улюблену рослину. Спочатку прибираємо горщик із квіткою у тепле місце. При цьому слід стежити за температурою, перепади не повинні перевищувати п'яти градусів. Якщо цього правила не дотримуватись, тоді листям потрібно більше вологи, а оскільки замерзле коріння не зможе цього дати, то квітка, швидше за все, загине.

Якщо рослина була на морозі, відразу ж заносимо її в тепле приміщення, занурюємо горщик у таз з водою, температура якої повинна бути трохи вищою за кімнатну.

Накриваємо замерзлу рослину поліетиленовим пакетом, створивши тим самим умови мінітеплиці.

Якщо кімнатна квітка замерзла при звичайному поливі, можливо, сталося холодне пересушування. При переохолодженні грунту або поливі крижаною водою коріння не вбирає воду, а верхня частина випаровує її, як і раніше. Рослина при цьому починає сильно зневоднюватися. У цьому випадку рясно поливаємо її теплою водою протягом 2 тижнів.

Читайте також: Як зробити з бананової шкірки корисне домашнє добриво для кімнатних рослин.

Квіти, які мають товсте коріння, запасають воду та реагують досить різко на переохолодження. Тканина коріння, насичена вологою, починає інтенсивно розкладатися після перенесеного шоку. Необхідно підтримувати постійну температуру, уникаючи різких перепадів.

Листя замерзлої рослини починає жовтіти або чорніти і поступово відпадати, і це перша ознака того, що рослина замерзла. Від цього страждає не тільки сама квітка, але і її коренева система. Якщо всі перераховані вище методи не допомогли, для її порятунку потрібні крайні заходи.

Зрізаємо верхівки рослини та ставимо її у воду. Незабаром вони повинні пустити коріння, після чого їх можна буде сміливо садити у ґрунт. Не забуваймо створити відросткам парниковий ефект, для цього накриваємо горщик поліетиленовим пакетом або скляною банкою.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чай – популярне добриво для кімнатних рослин: у яких випадках він може зашкодити.
  2. Як часто поливати взимку орхідею, щоб вона не згнила і не засохла.
  3. Майонез, банани та яєчна шкаралупа: які продукти стануть гарним добривом для кімнатних рослин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього