Кожен із нас хоча б раз у житті пробував тости чи салати з авокадо. Популярність цього фрукта останнім часом почала зростати з кожним днем, адже він дуже поживний і корисний для організму. theLime вирішив докладніше розповісти, як зберігати розрізане авокадо, щоб воно не темніло.
Читайте також: Як виростити вдома авокадо та пристойно заощадити: проста інструкція.
Багато господинь стикаються з поширеною проблемою – авокадо, що вже розрізали, дуже швидко починає чорніти, тому страва з ним буде виглядати не дуже апетитно. Крім того, таке авокадо має гіркий смак та м'яку текстуру.
Справа в тому, що коли цей фрукт розрізають, його м'якоть вступає в контакт з киснем. При контакті з повітрям відбувається хімічна реакція, у результаті якої утворюється меланін – коричнево-чорний пігмент.
Читайте також: Що приготувати на Різдво: рецепт святкового салату з червоною рибою та авокадо.
Щоб запобігти окисленню та потемнінню, авокадо рекомендують змащувати оливковою олією. Це створює маслянистий бар'єр між фруктами та повітрям, запобігаючи тим самим потемнінню.
Після того, як авокадо змастили оливковою олією, його варто помістити в герметичний контейнер з кришкою і покласти в холодильник.
Герметичний контейнер допоможе захистити авокадо від кисню, а холодна температура в холодильнику допоможе уповільнити окислення.
Таким чином, авокадо може залишатися свіжим в холодильнику до 4-х днів.
- Раніше ми розповіли, які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах.
- Читайте також на theLime, як потрібно зберігати лимони.
Цікаві новини для вас:
- 5 продуктів, які помилково тримають у холодильнику: як їх зберігати.
- Краще місце для зберігання картоплі на кухні, щоб вона довго не псувалася.
- Як довго росте кріп на підвіконні: поради для домашнього вирощування зелені.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.