Лайм

Перукарі порадили, як зробити тонке волосся більш об'ємним та здоровим

Корисні рекомендації експертів

Тонке волосся може бути м'яким і шовковистим на дотик, але воно дуже легко пошкоджується і ламається внаслідок неправильного догляду. Щоб підтримувати його здоров'я та густоту, слід знати кілька ключових правил, якими з виданням Real Simple поділилися перукарі.

Читайте також: Перукарі поділилися лайфхаками, як зробити волосся блискучим: не всі це знають.

Шампунь без сульфатів

Власникам тонкого волосся експерти радять уникати шампунів із сульфатами - очищуючими компонентами, які згодом можуть послабити волосяні фолікули, роблячи волосся схильним до ламкості та витончення. Перукар із Нью-Йорка Нунціо Савіано радить шампуні для об'єму, які збагачують пасма поживними речовинами. Також важливо раз на тиждень використовувати шампунь для освітлення, який буде змивати з волосся "відкладення" кондиціонерів і доглядових засобів. Так тонке волосся стане густішим і об'ємнішим.

Фото: Getty Images

Не мийте голову занадто часто

Тонке волосся схильне до жирності, але використання шампуню щодня лише посилить цю проблему. Перукарка Дженніфер Вотсон радить мити голову з шампунем 2-3 рази на тиждень, щоб не позбавляти свої пасма себуму – захисного шару шкірного сала. Щоб позбутися надмірної жирності, ви можете використовувати сухий шампунь. Після 1-3 використання такого засобу голову потрібно помити, щоб порошок не накопичувався на шкірі голови та не висушував тонке волосся.

Помірно використовуйте кондиціонер

Перукар Дон Клеменс зазначив, що зволожуючий кондиціонер допоможе захистити волосся від пересихання. При цьому важливо не наносити його на шкіру голови, а тільки від середини до кінчиків волосся. Слід уникати формул з важкими молекулами та добавками. Якщо ви хочете використовувати кондиціонер, що не змивається, шукайте легку формулу, призначену спеціально для тонкого волосся.

Читайте також: Волосся як солома: чому воно псується і що робити, щоб його поліпшити.

Не пересушуйте волосся феном

Для тонкого волосся завжди слід дотримуватися правила 75 відсотків. "Це означає сушіння волосся природним способом до тих пір, поки воно не стане сухим приблизно на 75%, - пояснює перукарка Мішон Кесслер. - Мокре волосся найбільш вразливе до розтягування і ламкості при висмикуванні". Коли волосся підсохне, його можна досушити феном, щоб надати форму та додатковий об'єм біля коренів.

Правильно розчісуйте волосся

Не лякайтеся випадіння волосся при його розчісуванні. Експерти кажуть, що використання м'якої щітки з гнучкою щетиною — чудовий спосіб стимулювати шкіру голови для його росту. При розчісуванні притримуйте волосся ближче до шкіри голови, щоб обережно розплутати його. При цьому не прикладайте занадто багато сили, робіть легкі та акуратні рухи.

Фото: Getty Images

Наносите олії на шкіру голови

Дерматолог Ціппі Шейнхаус розповіла, що олії для шкіри голови можуть стимулювати кровообіг і забезпечити живильне середовище для росту волосся. Для цього підходять арганова, ші, мигдальна, соняшникова та сафлорова олія. Ще один засіб, який також сприяє зміцненню волосся, який ви можете спробувати, - це рисова вода, яка багата на мінерали, вітаміни та амінокислоти.

Читайте також: Грубі помилки у фарбуванні волосся, які можуть повністю його зіпсувати.

Спіть на шовковій наволочці

Перукарі рекомендують шовкові наволочки для тонкого волосся. Ковзання цієї тканини менш руйнівне, оскільки воно зменшує тертя, що виникає при використанні бавовняної наволочки.

Регулярно підстригайтеся

Тонке волосся вимагає частішого підстригання, тому що воно більш схильне до появи посічених кінчиків. Також не бійтеся міняти укладку. Глибокий бічний проділ може створити ілюзію об'єму. Ще один варіант - зробити мелірування або модний балаяж. Чергування темних і світлих волосків створює візуальний об'єм, і шевелюра виглядає густішою.

Раніше експерти пояснили, чи можна мити голову щодня.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу