Лайм

Чи можна тримати папороть вдома: міфи і факти про популярну рослину

Зважте всі за і проти

Багатьом із нас у холодну пору року не вистачає яскравих барв. Як варіант зробити у себе вдома невеликий зимовий сад з кімнатними рослинами, наприклад, з грошовим деревом або папороттю. theLime вирішив докладніше розповісти, чи можна її тримати вдома.

Читайте також: Чи правда кактус потрібно ставити біля монітора, щоб він "поглинав радіацію".

Фото: pixabay.com

Факти про папороть

1. Папороть сприяє поліпшенню якості повітря у приміщенні. Вона поглинає забруднюючі речовини через крихітні отвори в листі, допомагаючи створити більш здорове середовище у приміщенні.

2. Вологість: папороть добре почувається при вищому рівні вологості, що робить їх придатними для ванних кімнат або кухонь, де повітря має тенденцію бути більш вологим. Вони також можуть допомогти додати трохи вологи в повітря у більш сухих приміщеннях.

3. Папороть, як правило, не вимагає особливого догляду. Її не потрібно часто поливати.

4. Естетична привабливість: ніжне перисте листя папороті надає приміщенню нотки елегантності, роблячи їх візуально привабливими.

5. Популярні сорти кімнатної папороті: бостонська папороть (Nephrolepis exaltata), папороть дівоча (Adiantum spp.) та папороть пташиного гнізда (Asplenium nidus). Перш ніж принести папороть додому, рекомендуємо вивчити вимоги догляду за цим конкретним видом, щоб переконатися, що він добре почуватиметься у вашому приміщенні.

Читайте також: Не любить холод і сухе повітря: як змусити бегонію пишно цвісти.

Через містичні властивості рослини не всі наважуються вирощувати папороть у будинку, квартирі або на ділянці. Існує багато легенд, пов'язаних із нею. Навіть у літературних творах сказано, що, зірвавши квітку папороті, можна знайти скарби, що належать нечистій силі. Існує також легенда, що папороть цвіте лише одну ніч на рік, знайти квітку вважається величезним успіхом.

Фото: pixabay.com

Чи можна вирощувати папороть у будинку – позитивні прикмети:

1. Якщо поставити папороть у домі, вона принесе гармонію, спокій, умиротворення. Це буде особливо корисно, якщо в сім'ї часто сваряться.

2. У будинку, де мешкає кілька поколінь родичів одночасно, рекомендується тримати папороть. Рослина допоможе стерти непорозуміння між старими та молодими, налагодить стосунки, навчить бути більш терплячими та стриманими.

3. Містична рослина захистить будинок та всіх членів сім'ї від пристріту, поганих намірів та побажань. Також відвадить ворогів та заздрісників.

4. Вважається, що папороть своєю присутністю проганяє всю нечисту силу.

5. Рослина привабить удачу та благополуччя в будинок.

Читайте також: Топ-5 кімнатних рослин, які допоможуть зволожити та очистити повітря у квартирі.

Чи можна вирощувати папороть у будинку – негативні прикмети:

1. Ця рослина є енергетичним вампіром, що поглинає енергетику не тільки людей, які проживають у будинку, але й самого будинку. Вона ніби спустошує все навколо себе. Тому папороть не можна ставити у спальні чи вітальні, де члени сім'ї проводять найбільше часу. Найкраще місце – підвіконня біля будь-якої техніки, наприклад комп'ютера чи ноутбука, телевізора.

2. Папороть поглинає велику кількість кисню, особливо у нічний час. Якщо вона стоїть поруч із ліжком, може до ранку спричинити головний біль.

3. У період з липня по вересень у папороті дозрівають спори. Тому рослина може завдати чимало незручностей людям, схильним до алергічних реакцій.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як використовувати чайну заварку для підживлення рослин: найкращі способи.
  2. Як часто поливати взимку орхідею, щоб вона не згнила і не засохла.
  3. Як використовувати часникову воду для підживлення та профілактики хвороб кімнатних рослин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу