Лайм

Зроблять повітря чистішим: які рослини потрібно тримати в квартирі, де живуть курці

Ці квіти принесуть неабияку користь

Кімнатні рослини очищають повітря за допомогою біологічного процесу, який називають фіторемедіацією. Вони поглинають гази і частинки за допомогою продихів - невеличких отворів на листі. Щойно забруднюючі речовини поглинаються рослиною, вони метаболізуються у її тканинах чи розщеплюються ферментами. Цей процес може нейтралізувати або перетворити шкідливі речовини на менш шкідливі форми.

Читайте також: Експерти назвали кімнатні рослини, які допомагають боротися з конденсатом на вікнах.

Хоча жодна рослина не може повністю усунути сигаретний дим, деякі з них можуть покращити якість повітря, поглинаючи шкідливі забруднювачі.

Хлорофітум - рослина, відома своєю здатністю видаляти з повітря формальдегід та бензол. За ним відносно легко доглядати, а ще він не вибагливий щодо освітлення та вологості повітря.

Хлорофітум Фото: Getty Images

Спатифілум (жіноче щастя) чудово видаляє з повітря різні токсини, включаючи формальдегід, бензол та трихлоретилен. Він також додає нотку елегантності у приміщення своїми витонченими білими квітами.

Спатіфілум (жіноче щастя) Фото: Getty Images

Сансев'єрія неймовірно витривала і добре почувається в умовах низького освітлення. Ці рослини ефективні при фільтрації формальдегіду, бензолу, ксилолу і толуолу.

Читайте також: Чи правда кактус потрібно ставити біля монітора, щоб він "поглинав радіацію".

Сансевієрія Фото: unsplash.com

Домашні папороті відомі своєю здатністю видаляти з повітря такі забруднюючі речовини, як формальдегід та ксилол. Вони вимагають трохи більшої уваги до рівня вологості, але можуть стати чудовим доповненням вашого внутрішнього простору.

Домашня папороть Фото: unsplash.com

Драцена не менш ефективно видаляє з повітря такі забруднювачі як формальдегід, бензол, трихлоретилен і ксилол. Крім того, це красива і відносно невибаглива у догляді рослина.

Драцена Фото: Getty Images

Пам'ятайте, хоча ці рослини можуть допомогти покращити якість повітря у квартирі, де живуть курці, вони не усунуть сигаретний дим повністю. Вкрай важливо забезпечити належну вентиляцію та розглянути інші заходи щодо мінімізації впливу диму, а ще краще – відмовитися від паління заради свого здоров'я.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою