Лайм

Рецепт хрустиків на молоці – класичного печива, смак якого повертає у дитинство

Побалуйте себе та близьких

Під час війни багато господинь відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї родини прості десерти самостійно. І якщо ви вже робили вівсяне печиво з медовим смаком, цього разу побалуйте близьких хрустиками на молоці. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Читайте також: Як приготувати солодкі хрустики на кефірі: простий рецепт печива з дитинства.

Фото: instagram.com/nadiyaleshchenko

Інгредієнти: молоко (130 мл), горілка (1 ст. л.), цукор (2-3 ст. л.), яйце (1 шт.), борошно (400 г), цукрова пудра (для посипання).

Приготування:

Виливаємо молоко в глибоку ємність і додаємо в нього горілку, щоб тісто не вбирало зайву олію. Потім додаємо цукор та яйце, все ретельно перемішуємо за допомогою вінчика.

Потім вводимо частинами просіяне через сито борошно. Замішуємо тісто вінчиком, а потім руками.

Перекладаємо тісто на робочу поверхню та вимішуємо декілька хвилин.

Накриваємо його мискою або харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.

Читайте також: Цей смак усі люблять із дитинства: рецепт розсипчастого пісочного печива.

Розділяємо тісто на 2 частини, щоб його було легше розкачувати. Присипаємо робочу поверхню борошном.

Розкочуємо тісто у дуже тонкий пласт, а потім за допомогою фігурного чи звичайного ножа вирізаємо печиво.

Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії та смажимо хрустики на горілці – на середньому вогні з кожного боку приблизно по 1 хвилині. Смажаться вони досить швидко, тому потрібно стежити, щоб не підгоріли.

Готове печиво перекладаємо на тарілку з паперовими рушниками, щоб увібралася зайва олія. Потім перекладаємо на тарілку для подачі та посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо хрустики, які ще часто називають хмизом, до столу до чаю або кави.

Цікаві новини для вас:

  1. Торт на День закоханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом та кокосовою стружкою.
  2. Незвичний спосіб приготування дерунів з м'ясом, який варто спробувати хоч раз.
  3. Трубочки з яблучною начинкою – смачне печиво до чаю, яке захочеться готувати знову та знову.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні