Досвідчені кулінари знають, що домашня випічка часто буває смачнішою та кориснішою, ніж магазинна. Ви можете самостійно регулювати кількість цукру, а в інгредієнтах точно не буде підозрілих харчових добавок. Крім того, готувати вдома випічку дуже легко. Існує багато рецептів, які вдаються навіть новачкам: сирні "гусячі лапки", тертий пиріг з варенням, кекси на кефірі. Цього разу ми підібрали для вас рецепт трубочок з яблуками - смачного та швидкого печива з начинкою.
Інгредієнти: 100 г вершкового масла, 130 мл кефіру, 1 яйце, 300 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 60 г цукру, яблука або яблучне варення для начинки.
Читайте також: Пісочний пиріг з яблуками - рецепт для тих, кому набридло готувати шарлотку.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м'яким. Також розм'якшити його можна за 5 секунд у мікрохвильовій печі.
М'яке масло розмішуємо з цукром. Вбиваємо в миску яйце, додаємо кефір кімнатної температури. Усі компоненти перемішуємо віночком.
Вводимо в тісто просіяне борошно і розпушувач, замішуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і пластичним. Миску з тістом накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на півгодини.
Яблука чистимо від шкірки та кісточок, натираємо на тертці. Якщо вони кислі, додаємо цукор за смаком та корицю для аромату.
Через 30 хвилин виймаємо тісто. Присипаємо борошном стіл і розкочуємо тісто в тонкий коржик. Розрізаємо його на невеликі прямокутники.
На один бік кожного прямокутника викладаємо яблучну начинку, після чого згортаємо трубочки.
Духовку розігріваємо до 170 градусів. Викладаємо трубочки на деко, застелене пергаментом, і ставимо печиво готуватися на 15-20 хвилин. Готові трубочки можна присипати цукровою пудрою.
Переглянути цей допис до Instagram
Раніше ми розповідали, як готувати м'який бісквітний рулет із варенням.