Торт "П'яна вишня" може бути чудовим подарунком на День святого Валентина, або доповненням до основного подарунка. Поєднання гіркого шоколаду та кислої вишні робить цей десерт неперевершеним. Розповідаємо, як його приготувати.
Інгредієнти для шоколадного бісквіту: яйця (6 шт.), жовтки (2 шт.), борошно (150 г), цукор (150 г), какао (30 г), розпушувач (10 г).
Інгредієнти для начинки: вишні без кісточок (400 г), згущене молоко (100 г), вершкове масло (100 г), темний шоколад (150 г), лікер (100 мл).
Читайте також: Торт на День закоханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом та кокосовою стружкою.
Приготування:
Збийте яйця, жовтки та цукор у пишну піну. Змішайте борошно, какао і розпушувач і додайте невеликими порціями в яєчну масу. Акуратно вимішайте, щоб яйця не осіли швидко, бо тоді бісквіт буде не надто пухким та пишним.
Вилийте тісто у форму 22 см і випікайте у розігрітій духовці при температурі 170 градусів 35-40 хвилин. Час залежить від особливостей вашої духовки. Готовність коржа перевіряйте зубочисткою. Після випікання залиште бісквіт охолонути на годину.
Для начинки з'єднайте шоколад, вершкове масло, згущене молоко, лікер. Розтопіть у мікрохвильовій печі до однорідного стану. Додайте вишню та перемішайте.
Дістаньте бісквіт із форми, зніміть пергамент і зріжте верхівку бісквіту приблизно на 1 см, щоб наприкінці можна було накрити начинку.
Читайте також: Рецепт торта з печивом "вушка" став хітом: смакує як Наполеон, але готується без випічки.
Застеліть форму новим пергаментом і поставте у форму бісквіт. Дістаньте з коржа серединку так, щоб залишилися бортики і дно, цією м'якоттю ви наповнюватимете торт.
З серединки, яку вийняли з коржа, зробіть дрібну крихту і додайте її у вишневу масу, вимішайте. Перекладіть начинку в серединку коржа у формі, розрівняйте і накрийте верхівкою, що зрізали.
Поставте торт в холодильник на 5 годин (найкраще на ніч), щоб застигла начинка. Коли бісквіт охолоне, можна полити торт шоколадною глазур'ю.
Раніше ми розповідали, як приготувати "Червоний оксамит" – класичний торт із вершковим кремом.