Лайм

Рецепт солодких "валентинок": як приготувати пісочне печиво з шоколадними сердечками

Хрумкий смаколик з романтичним підтекстом

Десерт власноруч може бути чудовим варіантом оригінального подарунку на День святого Валентина. Здивуйте другу половинку своїми кулінарними талантами та приготуйте печиво з сердечками. Рецепт цієї романтичної випічки неймовірно простий та потребує простих і зрозумілих продуктів.

Читайте також: Як оригінально привітати хлопця на День закоханих: ідеї подарунків для нього.

Інгредієнти: яйце (1 шт.), цукор (100 г), олія (100 мл), борошно (200 г), розпушувач (1 ч.л.), сіль (щіпка), шоколадна паста (для начинки).

Фото: unsplash.com

Приготування:

У глибоку миску вбийте яйце, додайте сіль та цукор. Змішайте вінчиком до однорідної суміші. Влийте олію і знову ретельно перемішайте.

Далі додайте половину борошна та розпушувач. Знову перемішайте вінчиком. Має вийти однорідна гладка маса.

Потім висипте борошно, що залишилося, і замісіть тісто, спочатку ложкою, а потім продовжіть місити руками поки не вийде еластичне тісто, яке можна сформувати в кулю. Відкладіть убік і увімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона розігрівалася, доки ліпитиме печиво.

На робочу поверхню викладіть тісто і розкотіть руками у довгу ковбаску. Наріжте на однакові шматочки потрібного розміру. З кожного відрізаного шматочка сформуйте кульку.

Читайте також: Торт на День закоханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом та кокосовою стружкою.

Деко застеліть пергаментом і викладіть кульки, залишаючи між ними відстань. Чашкою або склянкою придавіть зверху, щоб вийшлі плоскі коржики.

Виделкою або іншим кухонним предметом із круглою ручкою зробіть посередині виїмки у формі серця. Ложкою викладіть шоколадну пасту і допоможіть зубочисткою акуратно розподілити суміш по сердечку. Замість шоколадної пасти можна використовувати будь-яке густе варення, наприклад смородинове.

Поставте в розігріту духовку і випікайте приблизно 20 хвилин, час залежить від особливостей вашої духової шафи. Пісочне печиво "валентинки" має вийти рум'яним і хрустким.

Дізнайтеся також рецепт торта з печивом "вушка" став хітом: за смаком як Наполеон, але готується без випічки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень