Лайм

Що приготувати на День закоханих: рецепти смачних страв для романтичної вечері

Побалуйте другу половинку та себе

14 лютого – День святого Валентина або, як його ще називають, День закоханих, коли прийнято освідчуватися у коханні, дарувати подарунки та всіляко виявляти свої почуття. І якщо ви вже вирішили здивувати свого хлопця чи чоловіка незвичним десертом, наприклад, "Пташиним молоком" у склянці, подбайте і про смачну вечерю. theLime підібрав прості рецепти смачних страв.

Читайте також: Простий десерт до Дня закоханих: рецепт бананового торта зі сметанним кремом.

Різотто з пармезаном

Інгредієнти: рис (200 г), цибуля (1 шт.), бульйон (1 л), пармезан (50 г), вершкове масло (20 г), сіль, спеції, часник (1 зубчик).

Приготування:

Цибулю та часник очищаємо, подрібнюємо. Розігріваємо сковороду з олією.

Обсмажуємо до прозорості та м'якості цибулю, додаємо часник. Потім додаємо промитий рис і смажимо його з овочами 2-3 хвилини.

Вливаємо третину всього бульйону і варимо рис, постійно помішуючи протягом 20 хвилин. Поступово додаємо бульйон.

В самому кінці додаємо сіль, спеції та натертий пармезан.

Фото: instagram.com/gotovim_s_yanou

Читайте також: Що приготувати на сніданок у ліжко: ідеї для романтичного ранку на День закоханих.

Курка зі шпинатом

Інгредієнти: куряче філе (1 шт.), шпинат (160-200 г), зелена цибуля (за смаком), вершки 20% (200 г), твердий сир (50 г), сіль, перець, сухий часник, олія (для обсмажування).

Приготування:

Шпинат викладаємо на розігріту сковороду, щоб розморозився. Якщо у вас свіжий шпинат, промиваємо його та ріжемо ножем.

Куряче філе споліскуємо, просушуємо, нарізаємо на шматочки, викладаємо в шпинат і обсмажуємо 10-15 хвилин.

Додаємо спеції та нарізаємо зелену цибулю.

Заливаємо вершками та тушкуємо 15 хвилин. Якщо потрібно, додаємо ще трохи води.

Наприкінці нарізаємо або тремо сир і додаємо до курки.

Фото: instagram.com/kristy_cookery

Читайте також: Хто такий святий Валентин і що насправді відзначають у День закоханих: цікаві факти.

Салат "Цезар"

Інгредієнти: листя салату "Айсберг", перепелині яйця (7-8 шт.), помідори чері (6 шт.), куряче філе (150 г), сухарики (60 г), пармезан (30-40 г).

Інгредієнти для соусу: яйця (2 шт.), часник (3 зубчики), дижонська гірчиця (2 ч. л.), лимонний сік (2 ст. л.), сіль, пармезан (50 г), олія (125 г) .

Приготування:

Для соусу з'єднуємо яйця, часник, гірчицю, сіль, лимонний сік, пармезан, пробиваємо занурювальним блендером, не перестаючи збивати, вливаємо олію.

Куряче філе промиваємо, солимо, перчимо, обсмажуємо на сковороді до готовності, чекаємо, поки воно охолоне. Яйця відварюємо вкруту.

Нарізаємо філе смужками, яйця - навпіл, помідори - на 4 частини. До листя салату додаємо соус, перемішуємо. На тарілку викладаємо салат, філе, помідори, сухарики, посипаємо тертим сиром. Зверху викладаємо яйця.

Фото: instagram.com/recepty_przepisy

Цікаві новини для вас:

  1. Віщують розлуку та сварки: які подарунки не можна робити коханій людині на День Валентина.
  2. День закоханих – не для них: астрологи назвали найменш романтичні знаки Зодіаку.
  3. Які квіти не підходять для подарунка на День закоханих: їх називають "вбивцями романтики".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні