Лайм

Рисова запіканка з тунцем - смачна страва, яку варто додати в свою книгу рецептів

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Якщо ви обожнюєте експериментувати на кухні, і вже маєте свою кулінарну книгу рецептів, додайте до неї ще кілька страв. Так, раніше ми писали, як зробити заливний пиріг з капустою, а також ділилися рецептом супу з сирними кульками. Цього разу theLime розкаже, як приготувати рисову запіканку з тунцем - ця страва вразить вас простотою у приготуванні та легким ніжним смаком. Детальна інструкція та необхідний перелік компонентів - на сторінці нижче.

Читайте на тему: Батат – це солодка картопля: як смачно приготувати його у духовці.

Фото: instagram.com/uliana.blog_

Інгредієнти: 300г рису, 3 яйця, 1 ч л солі, 1 ч л приправи Хмелі-сунелі, 2 цибулини, 2 морквини, 150 г горошку, 1 банка тунця в олії, подрібнені сухарі, вершкове масло, твердий сир, зелень.

Приготування: варимо рис у підсоленій воді - 20 хв після закипання. Обсмажуємо цибулю з морквою. Варимо горошок до готовності (можна також використовувати і заморожений).

Збиваємо яйця з сіллю та приправою. До цієї суміші додаємо рис, обсмажену моркву з цибулею, відварений горошок та тунець. Всі компоненти добре перемішуємо.

Підготовлюємо форму для запікання: змащуємо її маслом та посипаємо подрібненими сухарями, далі викладаємо рисову масу і також зверху посипаємо все сухарями. Страву відправляємо готуватися у духовку на 45 хвилин. Температура випікання - 180° C.

Читайте також: Рецепт класичних хачапурі по-аджарськи, які чудово виходять в домашній духовці.

Коли вказаний час минув, дістаємо нашу запіканку, посипаємо її зверху сиром та зеленню, відправляємо в духовку ще на кілька хвилин. Після цього даємо їжі трохи охолонути та починаємо куштувати. Смачного!

Фото: instagram.com/uliana.blog_

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день