Лайм

Батат – це солодка картопля: як смачно приготувати його у духовці

Поекспериментуйте на дозвіллі

Існує багато страв з картоплі, якими можна урізноманітнити повсякденне чи святкове меню. І якщо ви вже балували близьких картопляним салатом або картоплею на шпажках у духовці, цього разу поекспериментуйте з бататом - тобто солодкою картоплею. theLime підібрав прості рецепти з ним.

Читайте також: Як приготувати ідеально хрустку та ароматну картоплю по-селянськи: простий рецепт.

Батат, запечений скибочками

Інгредієнти: батат (2-3 шт.), олія авокадо, сіль, італійські трави.

Приготування:

Батат промиваємо, очищаємо та нарізаємо соломкою. Додаємо спеції, олію і добре перемішуємо.

Викладаємо скибочки батата на деко, вистелене пергаментним папером, і запікаємо в розігрітій до 200°С духовці приблизно 1 годину.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Простий рецепт запеченої картоплі по-французьки, який підійде навіть для свята.

Батат у мундирах

Інгредієнти: батат (4 шт.), олія соняшникова (1 ч. л.), зелена цибуля (50 г), майонез (5 ст. л.), свіжа зелень, сіль, перець, часник, спеції.

Приготування:

Батат ретельно промиваємо під проточною водою, протикаємо виделкою у двох місцях, щоб він не луснув у процесі приготування. Змащуємо соняшниковою олією, солимо і перчимо, додаємо часник та інші спеції до смаку, обгортаємо фольгою.

Ставимо запікатися в духовку, розігріту до 200°C, на 45-60 хвилин.

Дістаємо готову солодку картоплю з духовки і чекаємо, поки вона трохи охолоне. Потім розрізаємо бульби зверху вздовж, розкриваємо шкірку, розминаємо м'якоть виделкою.

Для соусу змішуємо майонез, дрібно нарубану зелену цибулю та свіжу зелень. Викладаємо його на м'якоть і подаємо до столу.

Переглянути цей допис до Instagram

Олком Смак якості (@olkom.ua)

Читайте також: Гратен - популярна страва з картоплі: як її приготувати з доступних інгредієнтів.

Човники з батату

Інгредієнти: батат (2 шт.), вершкове масло (10 г), нарізаний шпинат (1 чашка), яйця (4 шт.), сіль, перець.

Приготування:

Розігріваємо духовку до 200°С.

Запікаємо солодку картоплю, проколовши її виделкою в кількох місцях, близько 40 хвилин.

Розрізаємо готову картоплю навпіл і робимо заглиблення в ній.

Внутрішню частину, що залишилася із заглиблення, можна заморозити для приготування омлету або іншого рецепту.

Солимо та перчимо, додаємо маленькі кубики вершкового масла на кожну половину, потім зверху нарізаний шпинат. Потім розбиваємо по 1 яйцю у кожну половину.

Випікаємо в попередньо нагрітій духовці, поки яйця не приготуються (приблизно 15 хвилин до рідкого жовтка).

Фото: instagram.com/svitlana_fedoryaka

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт пісочного печива з варенням, яке можна дуже швидко приготувати до чаю.
  2. Рецепт сирників без борошна, які виходять особливо ніжними та м'якими.
  3. Рецепт простого торта з вершковим кремом, який готують зі звичайних млинців.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні