Лайм

Рецепт класичних хачапурі по-аджарськи, які чудово виходять в домашній духовці

Побалуйте своїх близьких

Грузинська кухня дуже популярна в Україні, і багато любителів смачної їжі вже навчилися готувати соковиті хінкалі, ситний суп-харчо та пряний соус ткемалі зі слив. А якщо ви хочете побалувати близьких, зробіть на дозвіллі хачапурі по-аджарськи тобто випічку у вигляді човника з яйцем та сиром. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Як приготувати ліниві хачапурі з сиром і яйцем: швидкий рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для тіста: молоко (125 мл), вода (125 мл), сухі дріжджі (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), борошно (400 г), олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: сулугуні (600 г), яйця (2 шт.), молоко (3 ст. л.), сіль, перець.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), вершкове масло (20-30 г).

Приготування:

Молоко з водою підігріваємо. Змішуємо дріжджі, сіль, цукор, 2 ст. л. борошна та половину молочної суміші. Накриваємо рушником і чекаємо, поки опара трохи підніметься і на поверхні почнуть з'являтися бульбашки. На це знадобиться приблизно 10 хвилин.

Далі додаємо решту інгредієнтів, замішуємо тісто до еластичності. Накриваємо рушником і даємо годину постояти.

Сулугуні тремо на великій тертці, додаємо 2 яйця, молоко, перчимо і солимо, якщо сир не солоний.

Читайте також: Рецепт швидкої піци за 10 хвилин: як приготувати її на сковороді.

Тісто розділяємо на 2 частини, ще раз добре вимішуємо. Першу частину розкочуємо у коло чи овал. За 5 см від краю викладаємо частину сирної начинки і загортаємо її в бортик. Краї тіста скручуємо човником, щоб сирна начинка трималася. У човник викладаємо сир і змащуємо борти збитим яйцем.

Деко застилаємо пергаментним папером. Нагріваємо духовку до 230°С.

Випікаємо хачапурі хвилин 15-20 до рум'яності. Потім виймаємо, робимо невелику ямку в сирі, вбиваємо туди яйце і ставимо в духовку ще на хвилину - поки білок не почне запікатися по краях.

Виймаємо, ріжемо шматочки вершкового масла, викладаємо їх на сир і виделкою змішуємо всю начинку – сир, яйце та масло.

Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширений користувачем @cookery_chronicles

Цікаві новини для вас:

  1. Заливний пиріг з капустою дуже легко готувати - цей рецепт варто скуштувати хоч раз.
  2. Як у ресторані японської кухні: рецепт простого та смачного місо-супу.
  3. Розсипчастий плов можна приготувати з булгуру: впорайтеся швидше, ніж з рисом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні