Холодні зимові вечори – ідеальний час, щоб зібратися з близькими за чашкою ароматного чаю або какао з домашнім печивом. І якщо ви вже пробували робити пісочне печиво з варенням, яке можна дуже швидко приготувати, цього разу здивуйте близьких дієтичним з насінням. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Сочники – м'яке печиво з сиром усередині: як приготувати їх до чаю.
Інгредієнти: борошно (230 г), крохмаль (50 г), розпушувач (1 ч. л.), гаряча вода (100 мл), рослинна олія (50 г), розтоплене вершкове масло (50 г), цукор (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), яєчний жовток для змащування (1 шт.), різні види насіння (100 г).
Приготування:
У борошно додаємо крохмаль, розпушувач, перемішуємо і просіюємо все це через сито. Відставляємо убік.
У невеликій піалі змішуємо насіння соняшнику, гарбузове, білий і чорний кунжут, а також насіння льону.
У глибоку миску виливаємо гарячу воду, олію, розтоплене вершкове масло, додаємо сіль і цукор. Все ретельно перемішуємо.
Читайте також: "Гусячі лапки" - улюблене сирне печиво до чаю: як його приготувати.
Потім у рідкі інгредієнти порціями додаємо сухі та починаємо замішувати тісто спочатку за допомогою вінчика, а потім руками.
Тісто розділяємо на 2 однакові частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт (товщина 1-2 мм) прямокутної форми на пергаменті. Змащуємо його жовтком і зверху посипаємо насінням.
Розрізаємо за допомогою ножа для піци на акуратні квадратики чи прямокутники.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко і випікаємо приблизно 10-15 хвилин. Потім дістаємо домашнє печиво і чекаємо, поки воно охолоне.
- Читайте також на theLime рецепт смачного шоколадного печива, яке дуже легко готувати.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт "Мурашника" - класичного торта зі згущеним молоком, який обожнюють поколіннями.
- Доповнять будь-який гарнір: рецепт ніжних тефтелей у вершковому соусі.
- Швидка випічка до чаю: як приготувати ароматні мафіни з медом замість цукру.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.