Лайм

Тістечко "Картопля" – класичний десерт: як приготувати його з бісквіта

Спробуйте приготувати його у вихідні

Деякі господині навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю незвичними десертами, аби хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили лимонно-горіхові тістечка з безе, цього разу здивуйте близьких тістечками "Картопля" з бісквіту. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Рецепт ніжних заварних тістечок з кремом, які готуються набагато простіше за еклери.

Фото: instagram.com/yummy_food_uaa

Інгредієнти для бісквіту: яйця (3 шт.), цукор (90 г), борошно (75 г), кукурудзяний крохмаль (15 г).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (125 г), цукрова пудра (65 г), згущене молоко (50 г), коньяк або ром (2 ч. л.).

Інгредієнти для обсипки: какао (2 ст. л.), цукрова пудра (2 ст. л.).

Приготування:

Яйця акуратно розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо 40 г цукру і збиваємо до тих пір, поки маса не посвітлішає.

З другою частиною цукру збиваємо білки: цукор вводимо поступово, коли при збиванні білків починає утворюватися піна.

Об'єднуємо білки та жовтки на найменшій швидкості міксера або за допомогою силіконової лопатки.

Борошно просіюємо через сито з крохмалем та вводимо в яєчну масу.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Тісто викладаємо на деко, вистелене пергаментом, розрівнюємо по всій поверхні та випікаємо близько 8-11 хвилин. Можна також випікати у формі, тоді це займе 40-50 хвилин, або мультиварці в режимі "Випічка".

Дістаємо і чекаємо, поки бісквіт охолоне. Потім його потрібно подрібнити на крихту.

Читайте також: Як приготувати печиво з корицею і апельсиновою цедрою: простий рецепт.

Для приготування крему всі інгредієнти заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

Масло збиваємо з цукровою пудрою приблизно 5 хвилин. Далі вводимо згущене молоко – поступово, по чайній ложці. Після того, як закінчимо вводити згущене молоко, додаємо коньяк або ром і збиваємо ще 30 секунд. Крем готовий.

У глибокому посуді з'єднуємо крихту з бісквіту та крем. Ретельно перемішуємо та руками формуємо тістечка у формі картоплі.

Обвалюємо кожне тістечко у суміші з какао та цукрової пудри. Це необхідно робити кілька разів: обвалюємо, чекаємо, поки тістечка трохи полежать, ще раз обвалюємо.

Ставимо в холодильник на 2-3 години, а потім можна подавати тістечка "Картопля" до чаю або кави.

Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТІ FOOD BLOG (@yuliya_vasylyuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Сирки в шоколадній глазурі можна приготувати вдома: як це зробити.
  2. Рецепт без духовки: як приготувати десерт "Пташине молоко" з желатином.
  3. Хрумке і запашне: рецепт пісочного печива на маслі з лимонною цедрою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці