Лайм

Млинці на молоці – традиційна страва на Масницю: як зробити їх тонкими та еластичними

Приготувати їх зовсім нескладно

Масниця, також відома в Україні під назвою Сиропуст або Колодій – святковий тиждень, який відзначають перед Великим постом. У 2024 році вона починається в понеділок 11 березня і закінчується в неділю 17 березня. В ці дні прийнято готувати млинці та вареники, а також ходити один до одного в гості. theLime підібрав простий рецепт тонких млинців на молоці.

Читайте також: Вареники з сиром – головна страва на Масляну в Україні: як їх приготувати.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: молоко (0,5 л), яйця (5 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.), сіль (1/2 ч. л.), пшеничне борошно ( 150 г), кукурудзяний крохмаль (50 г).

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль. Перемішуємо все вінчиком до однорідності.

Потім в яєчну масу додаємо борошно та крохмаль. Продовжуємо вимішувати вінчиком, щоб не було грудочок. Потім вливаємо молоко і продовжуємо перемішувати.

В самому кінці додаємо рослинну олію. Знову перемішуємо та залишаємо тісто на млинці на 15 хвилин для того, щоб розвинулася клейковина.

Читайте також: Солодкі налисники на Масляну: рецепт із сирно-вершковим кремом та ананасами.

Сковороду ретельно розігріваємо і змащуємо вперше рослинною олією чи вершковим маслом. Виливаємо на неї трохи млинцевого тіста і розподіляємо його так, щоб покрити тонким шаром всю поверхню сковороди.

Чекаємо декілька хвилин, потім перевертаємо млинець за допомогою виделки або силіконової лопатки на інший бік. Тримаємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з плити. За бажанням змащуємо вершковим маслом. Виконуємо те саме доти, поки тісто не закінчиться. Перед тим, як виливати тісто кожен раз на сковороду, його необхідно перемішувати.

Подаємо до столу апетитні млинці з різними начинками або зі сметаною.

Цікаві новини для вас:

  1. Перший день Масниці: як святкують в Україні і що треба обов'язково зробити.
  2. Що загорнути в млинці на Масницю-2024: рецепти найсмачніших начинок.
  3. Як приготувати ситні млинці з сиром і кропом: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні