Лайм

Солодкі налисники на Масницю: рецепт з сирно-вершковим кремом та ананасами

Спробуйте щось нове

Масниця, також відома в Україні під назвою Сиропуст або Колодій – святковий тиждень, який відзначають перед Великим постом. У 2024 році вона починається в понеділок 11 березня і закінчується в неділю 17 березня. Протягом цього тижня прийнято готувати млинці та вареники, а також ходити один до одного у гості. theLime підібрав незвичний рецепт налисників із сирно-вершковим кремом та ананасами.

Читайте також: Налисники з сиром – класична страва на Масляну: як їх приготувати.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для млинців: молоко (500 г), яйця (4 шт.), борошно (200 г), цукор (40 г), масло вершкове (40 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для начинки: кисломолочний сир 9% (185 г), вершковий сир (175 г), цукрова пудра (40-50 г), консервовані ананаси (565 г).

Приготування:

У глибокій мисці з'єднуємо молоко, борошно, яйця, цукор, сіль, змішуємо за допомогою міксера. Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо в тісто. Ще раз розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Перед тим, як випікати перший млинець, змащуємо сковороду олією. Виливаємо на неї перший ополонник із тістом. Розподіляємо його так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Смажимо ще 20-30 секунд і знімаємо.

Читайте також: Рецепт до Масниці: як приготувати заварне тісто на вареники, які не розварюватимуться.

Для начинки викладаємо у чашу блендера кисломолочний сир, вершковий сир, цукрову пудру. Усі подрібнюємо до однорідної маси.

Викладаємо на кожен млинець приблизно 1 ст. л. одержаної маси, а також кілька кубиків консервованих ананасів. Акуратно загортаємо та формуємо налисник.

Подаємо до столу зі сметаною або улюбленим джемом та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТІ FOOD BLOG (@yuliya_vasylyuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати тісто для тонкої домашньої піци: рецепт як в піцерії.
  2. Омлет із начинкою – смачний та швидкий сніданок: як його приготувати за 10 хвилин.
  3. Тертий пиріг здивує смаком: незвичайний варіант приготування улюбленої страви.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні