Лайм

Креп сюзетт - французький десерт на основі млинців: як його приготувати

Приготуйте ці неймовірно смачні млинці самостійно

Млинці – улюблена страва у кожній українській родині. Їх готують на окропі, молоці, додають какао і всілякі начинки. В останні роки популярністю користуються французькі млинці – рецепт цієї страви ми розповімо у цьому матеріалі. Карамельний соус та апельсин зроблять її смачним десертом під назвою Креп сюзетт.

Інгредієнти для млинців: борошно (300 г), молоко (340 мл), яйця (2 шт.), олія (2 ст.л.), цукор (2 ст.л.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для соусу: апельсин (1 шт.), цукор (2 ст.л.), коньяк (3 ст.л.).

Читайте також: Рецепт картопляних млинців для ситного сніданку: як приготувати їх з ковбасою та сиром.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Для тіста з'єднайте яйця з цукром і перемішайте вінчиком. Влийте молоко, всипте сіль і борошно та замісіть тісто на млинці. Додайте олію, перемішайте і посмажте тонкі млинці з двох сторін.

Готові млинці згорніть у чотири рази і викладіть на тарілку.

Для соусу з апельсина зніміть цедру та видавіть сік. Прогрійте на сковороді. Додайте цукор і перемішайте до його розчинення. Зверху викладіть трикутники млинців в один шар і трохи протушкуйте, щоб вони насочилися апельсиновим соусом.

Переверніть, влийте коньяк та потримайте на плиті до випаровування алкоголю. За бажанням зверху можна акуратно пройтися пальником для рум'яної скоринки. Готові крепи викладіть на тарілку і полийте соусом зі сковороди. Все, французький десерт Креп сюзетт готовий.

Дізнайтеся також, перевірений рецепт тіста на млинці до Масниці: будуть тонкими та еластичними.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні