Лайм

Доповнять будь-який гарнір: рецепт ніжних тефтелей у вершковому соусі

Порадуйте себе та своїх близьких

Якщо ви вже знаєте рецепт ніжних рисових котлет з фаршем, цього разу візьміть собі на замітку ще одну інструкцію з приготування іншої страви. Зробіть своїми руками смачні тефтелі у вершковому соусі, які доповнять будь-який гарнір. Необхідні компоненти та покрокове пояснення – знайдете на сторінці нижче.

Інгредієнти: 700 г фаршу, 1 жовток, 50 г панірувальних сухарів, пів цибулини, 1 зубчик часнику, сіль, перець, 50 г вершкового масла, 1 щедра ст л борошна, 300 мл бульйону, 200 мл вершків.

Читайте також: Які спеції потрібні для моркви по-корейськи: найпростіший рецепт салату.

Фото: pinterest

Приготування: очищаємо цибулю та часник, нарізаємо їх дрібними шматочками. Додаємо ці інгредієнти до нашого фаршу, туди ж вкидаємо перець, сіль та будь-які інші спеції, які вам до смаку. Додаємо до наших компонентів один жовток, панірувальні сухарі. Все ретельно перемішуємо руками. Коли фарш вже добре перемішаний, починаємо формувати невеличкі тефтельки. Найоптимальніший розмір має нагадувати грецький горіх, хоча можете робити і так, як вам подобається. Однак зверніть увагу, що чим менший буде розмір страви, тим вона буде смачнішою.

Готові тефтелі у процесі формування викладаємо на дощечку. Далі перекладаємо їх на розігріту сковорідку, не забуваємо додати олію. Смажимо їжу на великому вогні до появи золотистої скоринки. Після цього викладаємо тефтельки на тарілку.

Прибираємо залишки масла та цибулі, витираємо насухо сковорідку і кидаємо туди кілька шматочків вершкового масла. Сюди ж додаємо ложку борошна. Все перемішуємо. Борошно потрібно трохи підсмажити - його краще додавати до масла поступово, щоб уникнути появи грудочок. Так само поступово вливаємо сюди і курячий бульйон, активно все перемішуємо в процесі. Коли вже влили на сковорідку весь бульйон, додаємо сюди вершки (найкраще брати 20%). Ще раз все перемішуємо, даємо масі закипіти.

Читайте на тему: Смачна та проста страва на обід: як варити капусняк зі свіжої капусти.

Викладаємо на сковорідку тефтельки, накриваємо кришкою та залишаємо готуватися на 20 хвилин на маленькому вогні. Коли вказаний час минув, виключаємо вогонь, знімаємо страву з плити, даємо їй кілька хвилин охолонути і насолоджуємося неймовірним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу