Лайм

Пишні солодкі оладки – улюблена страва з дитинства: як їх приготувати на кефірі

Побалуйте себе та свою сім'ю

Сніданок найважливіший прийом їжі, який дарує заряд бадьорості на весь день. Тому багато господинь намагаються щодня балувати свою родину незвичними стравами на сніданок, наприклад, млинцями на молоці або оладками. theLime ділиться простим рецептом останніх.

Читайте також: Як приготувати на сніданок смачні оладки яблучні: простий рецепт.

Фото: instagram.com/viktoria__vyacheslavna

Інгредієнти: кефір (500 мл), яйце (1 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ст. л.), борошно (450 г), сода (0,5 ч. л.), рослинна олія для смаження.

Приготування:

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

У глибоку миску виливаємо кефір, розбиваємо яйце, додаємо сіль та цукор. Все ретельно перемішуємо вінчиком чи виделкою.

Потім просіюємо через сито до рідких інгредієнтів пшеничне борошно в декілька етапів, постійно перемішуючи вінчиком. 1 ст. л. борошна змішуємо із содою і також додаємо в тісто.

Читайте також: Можна готувати без борошна: рецепт смачних оладок з манкою.

Залишаємо тісто на оладки приблизно на 20 хвилин за кімнатної температури.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо невелику кількість тіста і ложкою формуємо оладок, потім проробляємо те саме. Смажимо до золотистої скоринки з обох боків.

Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Подаємо до столу з улюбленим джемом, згущеним молоком або сметаною.

Цікаві новини для вас:

  1. Вийдуть ситними та ароматними: рецепт приготування оладок із картоплі з зеленню.
  2. Грибна галявина – улюблений салат з куркою, сиром та печерицями: як його приготувати.
  3. Як готувати вареники, щоб вони не розварювалися: рецепт тіста та смачної начинки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати