Лайм

Тетяна Літвінова показала, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Паску до Великодня можна приготувати за різноманітними рецептами, і раніше ми ділилися кількома із можливих варіантів. Розповідали, як зробити олександрійську нічну паску, закарпатську або навіть італійську. Цього разу кулінарна фахівчиня Тетяна Літвінова поділилася рецептом ніжної сирної паски з додаванням сухофруктів. Покрокова інструкція та відео - на сторінці нижче.

Читайте також: Як готувати паску, схожу на класичний італійський панетоне: рецепт Лілії Цвіт.

Фото: YouTube

Інгредієнти: сир 9-15% - 500 г, яйця - 4 шт, цукор - 200 г, масло - 125 г, ванільний цукор - 20 г, крохмаль - 80 г, сухофрукти - 100 г.

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо сир, розм'якшене вершкове масло, цукор, крохмаль, яйця і цедру одного лимона. Всі ці компоненти змішуємо в чаші блендера або за допомогою міксера. Потрібно, щоб вийшла однорідна консистенція.

У процесі знімаємо зі стінок чаші зайвий крохмаль, після чого продовжуємо далі збивати. Нашу однорідну консистенцію переливаємо до форми. Якщо використовуєте звичайну каструлю, змастіть її добре вершковим маслом, а зверху підсипте крохмаль, і лише після цього виливайте рідину до тари. Також замість цедри лимона можна використовувати і цедру апельсина (обирайте за бажанням). Сюди ж додаємо наші сухофрукти: їх можна теж трішки присипати крохмалем, щоб вони не одразу занурювались на дно, а рівномірно розподілились по площині всієї маси. Все добре вимішуємо.

На завершення цю масу злегка постукуємо по столу, оскільки всередині є повітряні такі кульки, які потрібно прибрати. Відправляємо нашу сирну пасочку випікатися за температури 155°. Попередню ємність, у якій знаходиться наша паска, ставляємо у скляну форму для випікання чи будь-що подібне. Цю ємність заливаємо водою, але робимо це безпосередньо у духовці. 30-35 хвилин - час випікання нашої страви. Однак пам'ятайте, що все залежить від розміру форми та її висоти.

Читайте на тему: Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято.

Коли вказаний час минув, дістаємо нашу паску та даємо їй час, щоб вона повністю охолола. Також бажано відправити страву до холодильника хоча б на дві години, і лише після цього її рекомендується діставати з форми.

Прикрасити готову паску можна шоколадним гніздом.

Як його приготувати: в окрему маленьку мисочку наливаємо холодну горілку і ставимо до морозильної камери, щоб рідина була дуже-дуже холодна. Після цього кондитерським мішечком в льодяну горілку поступово починайте витискати шоколад, і у вас вийде така ж конструкція, як показано у відео нижче.

"Шоколад схопиться моментально. Буквально одна хвилина, і він уже буде твердий. Покладіть його, щоб він вистигнув, на пергамент - і все. Потім використовуйте для прикрашання", - пояснює кулінарна експертка. Завершити шоколадне гніздо можна кондитерською присипкою, також каже Літвінова.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу 

Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок

Як приготувати глазур для пасок з желатином, яка не кришиться при розрізанні - простий рецепт