Лайм

Можна обробляти під час цвітіння: як захистити полуницю від шкідників

Підживлюйте полуничні кущі навесні

Підживлення – важливий етап, який не можна пропустити. Правильне та своєчасне добриво забезпечить рослину всіма поживними речовинами та захистить від шкідників. Раніше ми розповідали, чим підживити озиму цибулю, а в цьому матеріалі поділимося порадами авторки YouTube-каналу "Моє Підвір'я" з обробки полуниці.

Для підживлення досвідчені городники часто використовують домашні натуральні засоби, які не поступаються магазинним хімічним добривам. Щоб полуницю не знищили шкідники і вона потішила щедрим урожаєм, її слід обробити деревним попелом.

Читайте також: Сумісність рослин: що посадити біля полуничної грядки для гарного врожаю.

Фото: unsplash.com

Обробка полуниці від шкідників навесні

Вносити це органічне добриво можна на етапі цвітіння. Перед цим кущі полуниці прополюють, щоб забрати всю траву і розпушити ґрунт, а потім посипають деревним попелом. Не бійтеся, якщо добриво потрапить на квітку - це буде додатковим підживленням і гарним захистом від борозняків, дротівників та інших шкідників.

Читайте також: Нашатирний спирт і дьоготь: яка обробка картоплі перед посадкою захистить її від шкідників.

Після обробки полуниці деревним попелом кущі потрібно рясно полити водою. Або провести таке підживлення перед дощем. Це потрібно для того, щоб добриво не залишилося на поверхні, а глибоко пішло в землю.

Обробка полуниці попелом допоможе ягодам вирости великими, ароматними та здоровими.

Дізнайтеся також, чим підживити озимий часник у квітні, щоб він добре ріс і не жовтів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні