Багато господинь вже розпочали підготовку до одного з найважливіших християнських свят – Великодня, який за григоріанським календарем припадає на неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже робили торік великодній кекс крафін, на цей раз урізноманітніть своє меню сирною паскою без випічки. theLime ділиться простим рецептом великодньої страви.
Інгредієнти для приготування кисломолочного сиру: домашнє жирне молоко (2 л), яйця (10 шт.), сметана 25% (1 л).
Інгредієнти для начинки: цукрова пудра (200 г), ванільний цукор або ваніль (20 г), лимон (1 шт.), вершкове масло (320 г), курага (150-200 г), світлі родзинки (100 г), журавлина (100 г), волоські горіхи, мигдаль.
Приготування:
Для приготування такої паски без випічки можна взяти готовий сир або зробити його самостійно. Для цього беремо 10 яєць і збиваємо за допомогою вінчика зі сметаною.
У велику каструлю наливаємо молоко і ставимо його на плиту, доводимо до кипіння. Як тільки молоко почне закипати, зменшуємо вогонь і вводимо яєчно-сметанную суміш. Постійно помішуючи, варимо 10-15 хвилин на невеликому вогні. Молоко повинно розшаруватися на пухкі пластівці та сироватку. Потім чекаємо, поки все охолоне.
Отриману масу викладаємо на марлю, складену в декілька шарів. Підвішуємо і чекаємо, поки стіче зайва рідина – як правило, на це знадобиться близько 4-х годин. Сир для великодньої страви готовий.
Читайте також: Тісто не повинно бути рідким: як спекти вдалі паски на свято Великодня-2023.
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури.
Для начинки беремо родзинки та курагу, заливаємо їх окропом і залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин. Потім зливаємо воду і викладаємо на паперові рушники.
У невеликий сотейник викладаємо лимон та проварюємо його 5-7 хвилин після закипання.
Беремо домашній сир і пропускаємо через м'ясорубку разом із курагою, родзинками та лимоном.
Потім додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, ванілін, журавлину та горіхи. Все ретельно перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілились у масі.
Викладаємо у спеціальну форму та ставимо в холодильник приблизно на 12 годин.
Потім дістаємо сирну паску з форми та прикрашаємо на свій смак пряниками або будь-яким іншим декором.
- Раніше ми розповіли, як запекти на Великдень ніжну буженину з телятини.
- Читайте також на theLime, як приготувати вологу та солодку грузинську паску.
Цікаві новини для вас:
- Як загартувати розсаду перед висадкою на грядку: поради досвідчених господарів.
- Українська "фанта": як приготувати березовий сік зі смаком апельсина.
- Як прасувати одяг з двох боків одночасно: лайфхак із фольгою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.