Сирна паска - одна з традиційних страв великоднього столу. Її готують із заварного тіста, випікають у духовці або залишають сирою. Кулінарна блогерка з ніком nata.cooking у своєму блозі в Instagram показала, як приготувати сиру сирну паску зі смаком цукерок рафаелло.
Інгредієнти: кисломолочний сир (400 г), сметана (150 г), вершкове масло (40 г), згущене молоко (100 г), кокосова стружка (20 г), мигдаль (40 г), білий шоколад (80-100 г).
Читайте також: Сирна паска "Тірамісу", яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт.
Приготування:
До сиру додаємо сметану, м'яке вершкове масло та згущене молоко. Блендером збиваємо все до однорідної пухкої маси.
Кокосову стружку підсушуємо до хрумкого стану. Висипаємо на сковороду та прогріваємо на мінімальному вогні протягом 5-10 хвилин. Підсушену кокосову стружку відправляємо до сирної маси.
Додаємо подрібнений мигдаль та розтоплений білий шоколад. Перемішуємо до однорідності.
Форму для паски застилаємо марлею і викладаємо туди сирну масу. Розрівнюємо та загортаємо краї марлі. Ставимо груз і відправляємо в холодильник щонайменше на ніч.
Вранці знімаємо груз, обережно знімаємо форму та марлю. Прикрашаємо сирну паску на свій смак. Авторка рекомендує полити розтопленим білим шоколадом і посипати пластівцями з мигдалю.
Переглянути цей допис до Instagram
Дізнайтеся також, як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх.