Лайм

Як зробити форми для пасок з пергаменту: лайфхак, який збереже кошти

Зробити це простіше простого

В цю неділю, 5 травня, православні відзначатимуть Великдень. Багато господинь вже планують святкове меню з м'ясними стравами, а також традиційною випічкою – паскою. І якщо у вас немає спеціальних форм для її приготування, можна скористатися перевіреним лайфхаком. theLime вирішив докладніше розповісти, як зробити форми з пергаменту.

Читайте також: Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде і золотим кандурином.

Для того, щоб зробити форму для паски, необхідно взяти відповідного розміру ємність, яка служитиме лекалом. Для приготування невеликих пасок підійде консервна банка з-під згущеного молока або широка склянка. Для більших пасок можна взяти будь-яку круглу форму для випікання або каструлю. Висоту бортиків можна регулювати самостійно.

Для виготовлення форм для пасок середнього розміру знадобляться такі матеріали:

- пергаментний папір (антипригарний);

- банка від консервованого горошку, кукурудзи або чаю, кави.

Фото: instagram.com/annina_karpenko

Як зробити форми для пасок з пергаментного паперу?

1. Відміряємо необхідну кількість пергаменту: обмотуємо їм банку в два шари, відрізаємо ножицями.

2. Складаємо пергамент навпіл по довгій стороні, відрізаємо.

3. Банку перевертаємо догори дном, обмотуємо пергаментом і внахльост загортаємо краї паперу по дну банки, притискаючи руками, так, щоб вийшло плоске дно формою банки – так, як показано на відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Готуємося до Великодня: рецепт сирної паски "Рафаелло", яку не потрібно випікати.
  2. Мерехтливі крашанки – цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня.
  3. Як зробити смачну паску швидко: найпростіший рецепт до свята.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні