Лічені дні залишаються до світлого свята Великодня, і досвідчені господині вже повністю поринули у приємні клопоти. І якщо ви досі не визначилися з тим, яку паску приготувати та чим її прикрасити, у вас ще є час. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт паски, який вийде з першого разу.
Читайте також: Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
Інгредієнти: молоко (200 г), вершкове масло (100-150 г), яйце (4 шт.), цукор (50-100 г), сіль (1 ч. л.), дріжджі сухі (11 г), борошно ( 500-700 г), родзинки (100 г). Також знадобиться 3-5 невеликих форм для випічки.
Приготування:
У цьому рецепті не потрібно окремо замішувати опару і чекати, поки вона підніметься, тому це істотно заощадить вам час. Беремо велику каструлю або миску і висипаємо туди пакетик сухих дріжджів. Додаємо до них близько 50 г цукру і 200 г теплого молока.
Просіваємо борошно і додаємо близько 50-60 г борошна в молочну суміш, перемішуємо, щоб всі інгредієнти розчинилися, і дріжджі почали працювати. Вершкове масло потрібно заздалегідь виставити, щоб воно розм'якшилося. Або ж злегка розтопити його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Додаємо 100 г розтопленого масла в суміш. Беремо 2 яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Додаємо в тісто 2 яйця і 2 жовтки, а 2 білки залишаємо для приготування глазурі.
Читайте також: Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт.
Потім додаємо борошно, що залишилося, - всипаємо його поступово, ретельно перемішуючи тісто. Родзинки запарюємо окропом на 10-15 хвилин, потім зливаємо воду, обвалюємо їх у борошні або крохмалі і також додаємо в тісто. Потім руками вимішуємо тісто на робочій поверхні, присипаній борошном.
Після цього перекладаємо його в велику миску або каструлю, накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле тихе місце без протягів мінімум на 30 хвилин. Потім тісто обминаємо і ділимо на ту кількість форм, яка є. Розкладаємо тісто по формах - так, щоб воно зайняло одну третину, накриваємо його вологим рушником і знову ставимо в тепле місце хвилин на 25-30.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С і випікаємо паски близько 40 хвилин. Тим часом збиваємо 2 яєчних білка з дрібкою солі та цукровою пудрою до твердих піків.
Дістаємо з духовки паски і змащуємо верхівки білковою глазур'ю, а потім прикрашаємо на ваш смак.
Дізнайтеся також, як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде і золотим кандурином.