Лайм

Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб обирає все більше господинь

Кулінарам-початківцям на замітку

Чимало господинь-початківців вважають, що приготування пасок напередодні Великодня – це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. І в багатьох одразу виникає питання – в яких формах їх пекти. theLime вирішив докладніше розповісти, у чому переваги паперових форм.

Читайте також: Олександрійська нічна паска - класичний рецепт на Великдень, який обожнюють за простоту.

Як відомо, паски можна пекти в керамічних, силіконових, металевих або паперових формах. На сьогоднішній день саме останнім багато господинь віддають перевагу.

Фото: instagram.com/bread_by_me

Переваги паперових форм для випікання

1. Їх виготовляють з натуральної рослинної сировини, тому вони екологічні.

2. Економія часу – їх не потрібно змащувати перед випіканням. Порахуйте, скільки хвилин ви витрачаєте на те, щоб змастити кожну залізну форму вершковим маслом. А деякі господині такі форми ще й вистилають пергаментним папером.

3. Їх не потрібно мити, не потрібно витрачати зусилля, щоб віддерти і відтерти випічку, що присохла до стінок форм.

4. У таких формах паски випікаються швидше.

5. Папір не пропускає жир і не промокає, тому готові паски у формах ви можете сміливо ставити на стіл, на серветки, на скатертину.

6. Пергамент, з якого виготовлені паперові форми, забезпечує досить тривале зберігання пасок.

Фото: instagram.com/caramel_shop.com.ua

Читайте також: Паски-крафіни стали улюбленим рецептом на Великдень: як їх приготувати вдома.

Чи потрібно змащувати паперові форми для пасок перед випіканням?

Паперові форми не потрібно змащувати вершковим маслом чи будь-яким іншим жиром перед випіканням. Випічка не буде приставати, оскільки такі форми виготовлені з якісного пергаменту.

Як готувати паски в паперових формах?

1. Викладаємо тісто на дно паперових форм - так, щоб воно зайняло приблизно третину обсягу форми. Накриваємо паску рушником і ставимо у тепле місце, щоб тісто підійшло.

2. Коли тісто для паски підійде і займе 2/3 паперової форми, їх можна ставити в духовку.

3. Щоб паперові форми не пригоріли, температура в духовці повинна бути не вищою за 180°С.

4. Якщо на нижнє деко поставити ємність з водою, можна відразу вмикати духовку на потрібний температурний режим.

Як дістати паски з паперових форм?

Діставати паски потрібно лише після повного їх охолодження. Однак чимало господинь взагалі не знімають папір з випічки, бо такі форми вже стали елементом декору. Папір можна зняти або розрізати безпосередньо перед вживанням паски.

Фото: instagram.com/bread_by_me

Цікаві новини для вас:

  1. Як Великдень відзначають у західних країнах: цікаві традиції свята.
  2. Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято.
  3. Хто відзначає Великдень 31 березня і чому дати відрізняються у католиків та православних.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень