Лайм

Деруни в горщиках: як приготувати українську страву з грибною підливою

Спробуйте неповторний смак

Якщо ви не знаєте, чим смачненьким порадувати себе та своїх близьких, то theLime має для вас кілька ідей в запасі. Наприклад, можна зробити бендерики чи голубці з картоплею, про що ми розповідали раніше. Також спробуйте приготувати деруни в горщиках з грибною підливою. Далі знайдете детальну інструкцію з приготування цієї популярної страви української кухні.

Читайте також: Рецепт "Мурашника" – класичного торта зі згущеним молоком, який обожнюють поколіннями.

Фото: Getty Images

Інгредієнти для дерунів: картопля - 7 шт, цибуля - 1 шт, яйця - 2 шт, борошно - 4 ст л, розпушувач/сода - 2 ч л (без гірки), сіль, перець за смаком, масло для смаження. Для грибної підливи: гриби сушені (можна і свіжі печериці) - 150 г, цибуля - 1 шт, борошно - 1 ст л, вершки - 200 г, води - 150 г, сіль, спеції за смаком, олія для смаження.

Приготування: картоплю та цибулю натираємо на терці. Додаємо борошно, яйця, сіль, перець, розпушувач, все добре перемішуємо. Викладаємо наші деруни та смажимо на невеликій кількості олії, до появи золотистого кольору.

Далі готуємо підливу. Можна використовувати як сушені гриби, так і звичайні шампіньйони. Якщо берете сушені, то потрібно їх промити і залити окропом. Якщо використовуєте печериці, просто почистіть їх та промийте.

Нарізаємо цибулю, підсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії. Коли гриби вже трохи настоялись, зливаємо з них воду, але поспішайте її виливати, оскільки вона ще знадобиться.

Читайте на тему: Неможливо встояти: рецепт з приготування смачної курки із соєвим соусом.

Гриби додаємо до цибулі та обсмажуємо 10 хв, постійно помішуючи. На цій самій сковороді збоку пасеруємо борошно до золотистого кольору та перемішуємо із грибами. Потім додаємо відвар із грибів (якщо печериці, то просто воду). Кидаємо туди ж вершки, сіль, спеції, часник. Все перемішуємо та тушуємо хв 5.

Деруни перекладаємо у горщики, поливаємо їх щедро підливою, та ставимо у розігріту на 200 °C духовку. Час приготування – 15 хвилин. Смачного!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу