Якщо ви не знаєте, чим смачненьким порадувати себе та своїх близьких, то theLime має для вас кілька ідей в запасі. Наприклад, можна зробити бендерики чи голубці з картоплею, про що ми розповідали раніше. Також спробуйте приготувати деруни в горщиках з грибною підливою. Далі знайдете детальну інструкцію з приготування цієї популярної страви української кухні.
Читайте також: Рецепт "Мурашника" – класичного торта зі згущеним молоком, який обожнюють поколіннями.
Інгредієнти для дерунів: картопля - 7 шт, цибуля - 1 шт, яйця - 2 шт, борошно - 4 ст л, розпушувач/сода - 2 ч л (без гірки), сіль, перець за смаком, масло для смаження. Для грибної підливи: гриби сушені (можна і свіжі печериці) - 150 г, цибуля - 1 шт, борошно - 1 ст л, вершки - 200 г, води - 150 г, сіль, спеції за смаком, олія для смаження.
Приготування: картоплю та цибулю натираємо на терці. Додаємо борошно, яйця, сіль, перець, розпушувач, все добре перемішуємо. Викладаємо наші деруни та смажимо на невеликій кількості олії, до появи золотистого кольору.
Далі готуємо підливу. Можна використовувати як сушені гриби, так і звичайні шампіньйони. Якщо берете сушені, то потрібно їх промити і залити окропом. Якщо використовуєте печериці, просто почистіть їх та промийте.
Нарізаємо цибулю, підсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії. Коли гриби вже трохи настоялись, зливаємо з них воду, але поспішайте її виливати, оскільки вона ще знадобиться.
Читайте на тему: Неможливо встояти: рецепт з приготування смачної курки із соєвим соусом.
Гриби додаємо до цибулі та обсмажуємо 10 хв, постійно помішуючи. На цій самій сковороді збоку пасеруємо борошно до золотистого кольору та перемішуємо із грибами. Потім додаємо відвар із грибів (якщо печериці, то просто воду). Кидаємо туди ж вершки, сіль, спеції, часник. Все перемішуємо та тушуємо хв 5.
Деруни перекладаємо у горщики, поливаємо їх щедро підливою, та ставимо у розігріту на 200 °C духовку. Час приготування – 15 хвилин. Смачного!
- Важливо зробити правильний маринад і соус: дізнайтесь рецепт приготування смачного салату "Цезар" з куркою.
Цікаві новини для вас:
- Макарони як в ресторані: рецепт з куркою, шпинатом і вершковим соусом для смачної вечері.
- Рецепт картопляних млинців для ситного сніданку: як приготувати їх з ковбасою і сиром.
- Рецепт для вишуканого обіду: як приготувати вершковий суп з червоною рибою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.