Лайм

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Господині на замітку

У неділю, 5 травня, в Україні відзначили Великдень. У багатьох після святкових застіль залишилася велика кількість продуктів, які швидко псуються. Це стосується й головних атрибутів свята – пасок та фарбованих яєць, які прийнято класти у великодній кошик та святити у церкві. theLime розбирався, що робити з черствими пасками.

Читайте також: Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких та смачних салатів.

У жодному разі не можна викидати залишки паски чи іншої освяченої їжі у відро для сміття. Паску треба обов'язково доїсти, або, в крайньому разі, закопати в такому місці, де ніхто не ходить, щоб не тупцювати по ній, де не їздять машини і не займаються земельними роботами. Також можна викинути засохлу паску у воду (але не в болото, а в річку або струмок) або спалити її залишки (попіл теж закопати).

Фото: pixabay.com

Що робити з черствою паскою?

1 варіант

Беремо черству паску і склянку води, ставимо в мікрохвильову піч, розігріваємо.

2 варіант

Зрізаємо верхівку паски, а все інше заливаємо сумішшю коньяку та цукру, ставимо в розігріту духовку на 10 хвилин.

Читайте також: Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь.

3 варіант

Кухарі теж мають особливі, але прості рецепти. Наприклад, Алік Бадретдінов пропонує зробити з паски варіант тістечка "Картопля".

Розмочуємо паску в молоці та формуємо з неї кульки, які можна обваляти в какао, кокосовій стружці або в солодкій присипці, яка залишилася після Великодня - і вийде солодка "Картопля".

4 варіант

Кондитер Тетяна Панькова робить пудинг із пасок, що залишилися після свята.

Для цього 4 великі яйця розбиваємо в миску, збиваємо, вливаємо 0,5 л молока і 0,5 л вершків, все перемішуємо. Додаємо 150 г цукру та пакет ванільного цукру. Форму змащуємо олією. Суміш перемішуємо, в неї кладемо суху нарізану паску. Щільно викладаємо у форму і додатково просочуємо рідиною ці шари пасок. Зверху посипаємо пудрою для хрусткої скоринки і відправляємо на 40 хвилин у духовку.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Поділилися зворушливими привітаннями та показали сімейні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024.
  2. Великодній вівторок: заборони і цікаві факти про другий день після свята.
  3. "Великдень", "куліч" і "яєчка": помилки в українській мові, яких не варто припускатися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні