Шаурма – близькосхідна страва з обсмаженого м'яса, загорнутого в лаваш або піту, з додаванням капусти, свіжого огірка, цибулі, часникового соусу та спецій. І якщо ви вже робили шаурму з ковбасою та крабовими паличками, цього разу приготуйте корисну з курячого філе. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася на своїй сторінці в Instagram блогерка anny.cooking.
Читайте також: Як приготувати соковиту домашню шаурму на сковороді: швидкий рецепт у лаваші.
Інгредієнти на 2 порції: лаваш (2 шт.), куряче філе (1 шт.), вершкове масло, спеції, помідор (1 шт.), морква по-корейськи (100 г), салат айсберг (3-4 листи), твердий сир.
Інгредієнти для соусу: сметана (1,5 ст. л.), сіль (1/3 ч. л.), французька гірчиця (1 ч. л.), сухий часник та паприка (по 1/3 ч. л.).
Приготування:
Куряче філе промиваємо у проточній воді, розрізаємо його навпіл. Змащуємо лист пергаментного паперу розтопленим вершковим маслом, солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції. Викладаємо на лист куряче філе і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Овочі споліскуємо у воді. Нарізаємо салат айсберг чи будь-яку іншу зелень.
Помідор то подрібнюємо ножем. Сир тремо на терці або нарізаємо скибочками.
Читайте також: Перекус зі смаком Італії: як приготувати вдома хрусткий багет із начинкою.
Готуємо соус: у невеликій піалі змішуємо сметану, сіль, французьку гірчицю, сухий часник та паприку.
Викладаємо на лаваш кілька скибочок твердого сиру, шматочки обсмаженого курячого філе, салат айсберг, зверху все поливаємо соусом. Потім доповнюємо страву морквою по-корейськи та томатами. Загортаємо лаваш - так, як показано на відео.
Обсмажуємо із двох сторін на сковороді до рум'яної скоринки.
Подаємо готову шаурму та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли рецепт найшвидшої домашньої піци у духовці.
- Читайте також на theLime, як приготувати курячі нагетси в хрумкій паніровці.