Лайм

Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними і соковитими: цікавий спосіб

Ідеальний варіант на обід чи вечерю

Навіть у людей із гарною фантазією часом не вистачає ідей, що приготувати на сніданок, обід чи вечерю. У такому разі на допомогу приходять блогери, у колекції яких завжди знайдуться цікаві рецепти. І якщо ви вже робили котлети з плавленим сиром, візьміть собі на замітку, як смачно приготувати курячі гомілки. Простим рецептом поділилася Дарина Силіна – українська фудбогерка та фотограф для кулінарної індустрії.

У своєму Instagram Дарина показала, як приготувати куряче м'ясо в гірчичному соусі, щоб воно вийшло ніжним, соковитим, смачним та ароматним.

Читайте також: Яворівський пиріг – українська страва, про яку чули не всі: як його готувати.

Фото: фудблогер Дарина Силіна / instagram.com/man_darinka.food

Інгредієнти: курячі гомілки (4 шт.), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), сметана жирністю 20% (2 ст. л.), гостра гірчиця (1 ст. л.), оливкова олія (30 мл), курячий бульйон (200 мл), сіль (1 ч. л.), приправа для курки (1 ч. л.), суміш мелених перців (0,25 ч. л.), кріп, петрушка.

Приготування:

Курячі гомілки промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, натираємо сумішшю із солі та мелених спецій. Якщо у вас є вільний час, залишаємо курку на 30 хвилин у прохолодному місці, щоб вона просочилася спеціями.

Викладаємо курячі ніжки в сковороду з розігрітою оливковою олією. Обсмажуємо шматочки м'яса на середньому вогні до золотистої скоринки з усіх боків.

Перекладаємо обсмажені гомілки в окремий посуд. Накриваємо м'ясо кришкою, щоб воно залишалося теплим.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, зубчики часнику тонкими слайсами.

Викладаємо подрібнені овочі в сковороду, де обсмажувалися курячі гомілки. Помішуючи, пасеруємо цибулю з часником на середньому вогні до золотистого відтінку.

Фото: фудблогер Дарина Силіна / instagram.com/man_darinka.food

Читайте також: Класика української кухні: блогерка поділилася рецептом гречаників із печінкою.

Додаємо сметану та гірчицю, курячий бульйон.

Перемішуємо, доводимо гірчично-зметаний соус до кипіння. Викладаємо в киплячий соус курячі гомілки. Для аромату в соус можна додати чорний запашний перець та лавровий лист.

Накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо курячі гомілки в гірчичному соусі на повільному вогні 20-25 хвилин. Через зазначений час м'ясо повністю приготується і стане м'яким та ніжним, а соус загусне.

Подаємо курячі гомілки в соусі до столу з будь-яким гарніром - це можуть бути приготовлені на пару овочі, картопляне пюре, булгур або розсипчастий рис.

Фото: фудблогер Дарина Силіна / instagram.com/man_darinka.food

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами.
  2. Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт.
  3. Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні