В арсеналі кожної господині є декілька рецептів шарлотки – з різними начинками та варіантами, як її робити. І якщо ви вже готували шарлотку з грушами та цедрою апельсина, цього разу зробіть на сирному тісті. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Найкращий рецепт шарлотки з яблуками, яка завжди виходить пишною та пухкою.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (150 г), сіль (щіпка), розм'якшене вершкове масло (50 г), сметана 20% (70 г), кисломолочний сир (250 г), борошно (240 г), розпушувач (6 г), яблука (2-3 шт.), ванільний цукор (5 г).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та дрібку солі. Збиваємо міксером до пишності та посвітління маси.
Потім додаємо в тісто кисломолочний сир, сметану, розтоплене вершкове масло та ванільний цукор. Знову збиваємо міксером.
Наприкінці вводимо в тісто просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо міксером. Тісто має вийти не рідким і не твердим з крупинками сиру.
Читайте також: 5 інгредієнтів, які не варто додавати в шарлотку - псують смак та щільність пирога.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо, нарізаємо їх середніми скибочками.
Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером і змащуємо олією.
Викладаємо тісто у форму, а зверху – нарізані яблука. Якщо є горіхова крихта, нею зверху також можна посипати пиріг.
Ставимо яблучний пиріг у розігріту духовку та випікаємо приблизно 1 годину.
Потім дістаємо ароматну шарлотку на сирному тісті, чекаємо, поки вона трохи охолоне. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати шарлотку із яблуками на сковороді.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжну грибну шарлотку з цибулею.
Цікаві новини для вас:
- Проста і швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг з доступних інгредієнтів.
- Як спекти шарлотку із черствого хліба: простий рецепт.
- Як спекти смачний яблучний пиріг з карамеллю: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.