Лайм

Баскський чизкейк – іспанський десерт з особливим смаком: як його приготувати

Здивуйте свою сім'ю чи гостей

Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні. І якщо ви вже робили полуничний чизкейк без випічки, порадуйте себе та своїх близьких баскським чизкейком. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилися на YouTube-каналі "Food Good - смачні рецепти українською".

Цей десерт має безліч назв: Сан-Себастьян – тому що його вигадав кухар Сантьяго Рівера з Сан-Себастьяна (Іспанія), палений чи горілий – через те, що чизкейк має скоринку, яка на перший погляд сильно пригоріла.

Читайте також: Швидко і корисно: рецепт ароматної сирної запіканки з яблуками.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: вершковий сир (700 г), цукор (150 г), яйця (4 шт.), кукурудзяний крохмаль (30 г), лимонний сік (1 ст. л.), ванільний екстракт (1 ч. л.), вершки жирністю 33% (300 г).

Приготування:

У миску викладаємо вершковий сир, додаємо цукор і збиваємо за допомогою міксера. Бажано робити це на низьких обертах.

Потім в масу вводимо по 1 яйцю, продовжуємо збивати. Маса поступово ставатиме більш гладкою, однорідною та рідкою.

Потім додаємо кукурудзяний крохмаль і знову перемішуємо, потім - лимонний сік і екстракт ванілі. Наприкінці вливаємо вершки кімнатної температури.

Беремо роз'ємне кільце діаметром 20 см і вистилаємо його пергаментним папером і ставимо його на деко, яке теж необхідно вистелити пергаментом.

Читайте також: Рецепт львівського сирника, який завжди вдається: як приготувати з лимонною цедрою та шоколадом.

Виливаємо підготовлену для баскського чизкейку суміш у форму для випічки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 220°С режим "Верх-низ без конвекції". Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо 30-35 хвилин. Верх чизкейка повинен добре підрум'янитися і покритися скоринкою - так, ніби він згорів, але середина має бути рідкою.

Чекаємо, поки він спочатку охолоне за кімнатної температури, потім ставимо в холодильник на ніч для стабілізації. Вранці знімаємо роз'ємне кільце та пергамент.

Розрізаємо чизкейк Сан-Себастьян на порційні шматочки, поливаємо розтопленим шоколадом і смакуємо.

Цікаві новини для вас:

  1. Простий рецепт до сніданку: як приготувати мініпанкейки з банановою начинкою.
  2. Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах: простий рецепт.
  3. Шоколадні млинці з сиром та вишнею: оригінальний рецепт улюбленої страви.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами