Лайм

Як приготувати смачний салат із запечених овочів: корисний рецепт сезонної страви

Побалуйте своїх близьких у вихідні

Кожна господиня намагається зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже готували салат із молодої капусти з оригінальною заправкою, цього разу зробіть із запеченими овочами. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилися на YouTube-каналі "Food Good - смачні рецепти по-русски".

Читайте також: Легка страва літнього меню: готуємо смачний салат із сьомгою, яйцем та помідорами.

Фото: скріншот із відео на youtube.com

Інгредієнти: баклажани, болгарський перець, червона цибуля, петрушка, помідори, волоські горіхи, копчена курка, сир фета, бринза або кульки моцарели, сіль.

Інгредієнти для заправки: часник (кілька зубчиків), ароматна олія (9 ст. л.), соєвий соус (4-5 ст. л.), яблучний оцет (1 десертна ложка).

Приготування:

На деко викладаємо пергаментний папір. Баклажани промиваємо та проколюємо виделкою у кількох місцях.

Декілька болгарських перців очищаємо від насіння, розрізаємо і теж викладаємо на деко.

Ставимо в розігріту до 200°С духовку, поки овочі не стануть м'якими. На це знадобиться приблизно 30 хвилин.

Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.

Потім готуємо інші овочі та зелень: нарізаємо червону цибулю, промиту в проточній воді кінзу або петрушку, помідори (за бажанням їх можна спочатку обдати окропом і зняти шкірку).

Подрібнюємо також ножем копчену курку та волоські горіхи.

Овочі, що запікалися в духовці, очищаємо від шкірки, нарізаємо болгарський перець та баклажани тонкими смужками.

Викладаємо всі інгредієнти в салатник. За бажанням можна додати бринзу або кульки моцарели, або фету.

Готуємо заправку: часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес, змішуємо в невеликій піалі олію, соєвий соус, яблучний оцет, ретельно перемішуємо.

Виливаємо заправку в салат із запеченими овочами та перемішуємо.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.


Читайте також на theLime, як приготувати салат з крабовими паличками та червоноголовою капустою.

Цікаві новини для вас:

  1. Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
  2. Смачна страва за лічені хвилини: рецепт молодої картоплі в сметанному соусі.
  3. Аранчіні - рисові кульки з начинкою і хрусткою скоринкою: як приготувати відоме італійську страву.

Новини партнерів

Читайте також

Чому жовтіє листя огірків: причини і народні способи рятування врожаю

За допомогою яких народних засобів можна зупинити процес пожовтіння листя на огірковому бадиллі, як правильно вносити підживлення  

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки