Кожна господиня намагається зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже готували салат із молодої капусти з оригінальною заправкою, цього разу зробіть із запеченими овочами. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилися на YouTube-каналі "Food Good - смачні рецепти по-русски".
Читайте також: Легка страва літнього меню: готуємо смачний салат із сьомгою, яйцем та помідорами.
Інгредієнти: баклажани, болгарський перець, червона цибуля, петрушка, помідори, волоські горіхи, копчена курка, сир фета, бринза або кульки моцарели, сіль.
Інгредієнти для заправки: часник (кілька зубчиків), ароматна олія (9 ст. л.), соєвий соус (4-5 ст. л.), яблучний оцет (1 десертна ложка).
Приготування:
На деко викладаємо пергаментний папір. Баклажани промиваємо та проколюємо виделкою у кількох місцях.
Декілька болгарських перців очищаємо від насіння, розрізаємо і теж викладаємо на деко.
Ставимо в розігріту до 200°С духовку, поки овочі не стануть м'якими. На це знадобиться приблизно 30 хвилин.
Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.
Потім готуємо інші овочі та зелень: нарізаємо червону цибулю, промиту в проточній воді кінзу або петрушку, помідори (за бажанням їх можна спочатку обдати окропом і зняти шкірку).
Подрібнюємо також ножем копчену курку та волоські горіхи.
Овочі, що запікалися в духовці, очищаємо від шкірки, нарізаємо болгарський перець та баклажани тонкими смужками.
Викладаємо всі інгредієнти в салатник. За бажанням можна додати бринзу або кульки моцарели, або фету.
Готуємо заправку: часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес, змішуємо в невеликій піалі олію, соєвий соус, яблучний оцет, ретельно перемішуємо.
Виливаємо заправку в салат із запеченими овочами та перемішуємо.
Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.
Читайте також на theLime, як приготувати салат з крабовими паличками та червоноголовою капустою.