Кожна господиня має улюблену страву з картоплі. Хтось обожнює готувати з неї деруни, інші – м'ясо по-французьки з картоплею. theLime також підібрав простий рецепт молодої картоплі у сметанному соусі, яким поділився блогер Алекс Міль на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви.
Інгредієнти: молода картопля (700 г), сіль (1,5 ч. л.), лавровий лист (3 шт.), бульйонний кубик, кілька горошин чорного перцю.
Інгредієнти для соусу: сметана (7 ст. л.), вершкове масло (20 г), кріп та петрушка (20 г), медова гірчиця (15 г), часник (3-4 зубчики), мелений перець.
Приготування:
Очищену молоду картоплю викладаємо в каструлю з підсоленою водою. Коли вона закипить, додаємо бульйонний кубик, лавровий лист та перець горошком, перемішуємо та варимо 10-12 хвилин.
На сковороді розтоплюємо масло, потім на ньому обсмажуємо проварену картоплю до золотистої скоринки з усіх боків.
Читайте також: Рецепт тушкованої картоплі з фаршем та овочами: як приготувати поживну страву.
Тепер приготуємо сметанний соус: беремо сметану, додаємо гірчицю, подрібнену зелень, рублений часник та перець. Все ретельно перемішуємо.
Додаємо соус у картоплю, перемішуючи тушкуємо кілька хвилин на слабкому вогні та подаємо гарячим.
- Раніше ми розповіли, як приготувати полуничне морозиво-сендвіч із трьох інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як зробити окрошку - холодний літній суп.